Știm cu toții cât de frustrant este să-ți amintești o piesă doar fredonând-o. Nu merge să o cauți pe Shazam, nimeni nu o recunoaște în jurul tău. Inteligența artificială poate face multe lucruri, iar de astăzi e folosită de Google pentru a identifica melodii doar „fluierate”.
Noul feature e disponibil în aplicația Google pe iOS și pe Android sau în Google Assistant. Trebuie să-ntrebi Google „What’s the song” sau să apeși butonul „search a song”. Ulterior încearcă să imiți ce-ți amintești din acea piesă pe care ai auzit-o poate la radio într-o dimineață.
Google îți va afișa rezultatele bazate pe ceea ce înțelege din „ritmul tău” și apoi vei putea asculta acele piese.
Într-o postare pe blog, Google menționează că sistemul funcționează cu ajutorul unor modele de machine learning și transformă fișierul audio pentru a găsi secvențe care se potrivesc cu o anumită melodie.
Compania a menționat că antrenează aceste modele de inteligență artificială cu mai multe surse, inclusiv cu oameni care cântă, fluieră sau fredonează. Google folosește inteligența artificială pentru a elimina instrumentele și calitatea vocii din înregistrări pentru a se concentra doar pe secvența numerică.
Caracteristica aceasta e disponibilă în engleză pe iOS și în 20 de limbi pe Android, dar urmează să mai fie adăugate și altele.