Este clar că parcurile de dezmembrări auto aduc plus valoare însă acest lucru nu înseamnă că proprietarii de autoturisme pot apela la aceste parcuri pentru achiziționarea tuturor pieselor sau componentelor auto necesare în procesul de întreținere a autovehiculului.

Pentru ca acesta să aibă o durată de utilizare cât mai mare este necesar ca procesul de întreținere să fie realizat cu componente auto noi dar și cu manopera oferită de către un specialist din domeniul mecanicii auto. Se întâmplă destul de des ca procesul de întreținere să nu ofere rezultatul dorit pentru că acesta a fost prestat de către o persoană care a făcut anumite greșeli. Pentru a evita o astfel de situație trebuie apelat la manopera oferită de către mecanicii auto care lucrează în cadrul unui service auto autorizat să desfășoare activitatea dorită.

Există momente în care apelarea la parcurile de dezmembrări este cea mai proastă idee pe care o poți avea

Din dorința de a plăti cât mai puțin pentru operațiunile necesare întreținerii autovehiculului mulți șoferi apelează la parcurile de dezmembrări auto pentru a putea achiziționa piese/componente auto pe care să le utilizeze în procesul de mentenanță a autovehiculului. Atât timp cât piesele auto achiziționate din parcurile de dezmembrări auto nu au un impact foarte mare asupra calității și siguranței participanților la trafic, apelarea la parcurile de dezmembrări auto este o idee bună din toate punctele de vedere. Însă, în momentul în care achiziționezi din parcurile de dezmembrări auto plăcuțe de frână sau curea de distribuție este clar că ideea de a apela la un astfel de parc nu mai este o idee bună. Așadar, există o serie de piese auto care nu pot fi achiziționate din parcurile de dezmembrări auto pentru că pui în pericol atât viața ta cât și a celorlalți participanți la trafic. Piesele auto care sub nici o formă nu trebuie să fie achiziționate din parcurile de dezmembrări auto sunt următoarele:

  • Ambreiajul este una dintre cele mai importante componente auto. Prin intermediul acestuia se realizează cuplarea și decuplarea cutiei de viteză. Este un mecanism foarte complex și extrem de util pentru buna funcționare a autovehiculului. În momentul în care acesta se uzează și trebuie înlocuit este necesară achiziționarea unui nou ambreiaj. Sub nici o formă acesta nu trebuie achiziționat dintr-un parc de dezmembrări pentru că acolo sunt doar piese care prezintă deja un nivel de uzură. Pentru a putea fi utilizat o perioadă foarte lungă de timp trebuie ca ambreiajul să fie nou.
  • Piese auto care fac parte din sistemul de frânare. De calitatea sistemului de frânare depinde viața ta și a celorlalți participanți la trafic motiv pentru care acesta trebuie să fie de cea mai bună calitate. Pentru a te asigura că se întâmplă acest lucru trebuie ca sistemul de frânare să fie verificat ocazional iar atunci când există piese care prezintă un nivel ridicat de uzură să fie înlocuite cu piese auto noi. Achiziționarea acestora dintr-un parc de dezmembrări auto nu este o soluție așă că trebuie evitată total.
  • Piese auto care compun sistemul de direcție. La fel ca și sistemul de frânare, sistemul de direcție este un sistem extrem de important pentru buna funcționare a mașinii. Piesele aflate în componența acestui sistem sunt supuse unor șocuri mecanice puternice motiv pentru care trebuie schimbate des. Pentru ca perioada la care sunt schimbate să fie cât mai mare este necesară utilizarea unor piese de calitate superioară. Așadar, sub nici o formă nu trebuie să fie achiziționate dintr-un parc de dezmembrări auto ci trebuie să fie achiziționate de la un magazin specializat în comercializarea pieselor auto originale. Este foarte importantă respectarea acestui sfat pentru a putea conduce în cele mai bune condiții.
  • Piese aflate în sistemul de antrenare a motorului. Pentru ca motorul să pooată funcționa în parametri ideali este necesar ca piesele auto aflate în sistemul de angrenare a motorului să se afle în cea mai bună stare. Acest lucru trebuie verificat în permanență și trebuie înlocuirea acestora în momentul în care se observă un nivel ridicat de uzură. Pentru ca motorul să nu aibă de suferit este necesar ca piesele înlocuite să fie achiziționate dintr-un magazin care comercializează piese auto noi.

Sfaturi care trebuie avute în vedere pentru a putea achiziționa piese auto premium

Pentru a putea achiziționa cele mai bune piese auto trebuie avut în vedere următoarele aspecte:

  • Experiența avută de către magazinul care se ocupă cu comercializarea pieselor auto.
  • Calitatea acestora. Pe piața de specialitate există mai multe tipuri de piese auto noi. Pentru a le putea achiziționa pe cele mai bune din punct de vedere calitativ trebuie achiziționate piese auto originale.
  • Varietatea de produse. Este foarte important ca magazinul să aibă un stoc cât mai variat de produse pentru a putea răspunde cât mai prompt nevoilor avute.

Concluzii

Pentru ca autoturismul deținut să poată fi utilizat o perioadă foarte lungă de timp este necesar ca acesta să fie întreținut cu foarte mare atenție. Efectuarea reviziilor tehnice la timp și înlocuirea pieselor uzate cu piese auto noi sunt cele mai importante aspecte care trebuie îndeplinite pentru ca autovehiculul să poată fi utilizat în cele mai bune condiții pentru o perioadă foarte lungă de timp.