Potrivit informațiilor news.bitcoin.com, cinci universități din Rusia, printre care se numără Universitatea de Stat din Moscova (MSU), Școala Superioară de Economie (HSE), Universitatea de Economie din Sankt Petersburg (Spbgeu), au introdus cursuri de tehnologii financiare atât pentru studiile de licență, cât și pentru programele de master.

De exemplu, reprezentanții Universității Naționale de Știință și Tehnologie (Misis), spun că au decis să introducă studiul tehnologiilor blockchain după ce au semnat în vara aceasta un acord cu banca Vnesheconombank (VEB) – controlată de guvernul rus -, prin care vor deschide un centru de training destinat creării noilor materiale și tehnologiilor revoluționare, cu focus pe blockchain (universitatea este una dintre principalele instituții de învățământ din Rusia unde studenții învăță despre metalurgie).

Bitcoin-ul are o perioadă mai complicată, pentru că în China s-au interzis strângerile de fonduri prin această metodă și chinezii sunt pregătiți să oprească orice tranzacție. Cu toate acestea, tehnologia din spatele bitcoin-ului poate fi folosită pentru securizarea tranzacțiilor, crearea de sisteme economice alternative.