Un sfert (25%) dintre femeile care au participat la studiu și dețin în prezent o afacere au întâmpinat dificultăți în deschiderea afacerii. Ele au afirmat că strângerea fondurilor necesare și lipsa unui sprijin financiar au reprezentat cele mai dificile etape ale demarării afacerii lor.

De aceea, Metro România și BCR vin în întâmpinarea acestor dificultăți și încurajează antreprenoriatul feminin, prin intermediul inițiativei Micile Antreprenoare.

Astfel, fiecare fetiță născută în maternitățile din București de Ziua Internațională a Femeii, va primi suma de 1.500 euro, sub forma unui cec cadou. Banii vor fi depuși într-un cont bancar, pe care fetițele îl vor putea accesa pentru a-și îndeplini orice vis, după împlinirea vârstei de 18 ani.

Scopul inițiativei este de a oferi femeilor un sprijin real în demararea propriei afaceri. Campania se derulează în toate maternitățile din capitală.

Cum funcționează campania Micile Antreprenoare?

Părinții fetițelor născute în maternitățile din București în data de 8 martie 2019 pot trimite un e-mail la adresa [email protected], prin care să își exprime dorința de a participa la campanie. E-mailul trebuie să conțină: copia certificatului de naștere al fetiței și formularul de consimțământ primit odată cu nasterea fetiței, completat și semnat.

Data limită de înscriere este 8 aprilie 2019.

Cu toate că există destule impedimente în demararea unei afaceri, majoritatea antreprenoarelor din România (97%) au declarat că dacă ar fi să se întoarcă în timp, și-ar deschide din nou, fără ezitare, o afacere.

76% dintre acestea își împart cu succes timpul între gestionarea unei afaceri, ca job cu normă întreagă, și creșterea micuților lor. Mai mult, deși, conform studiului, jumătate dintre femeile din România care dețin o afacere folosesc veniturile obținute pentru a-și întreține familia, doar 4% dintre acestea declară că și-au deschis afacerea strict pentru avantajele financiare.

44% dintre antreprenoarele din România declară că au deschis o afacere dorind să facă ceea ce le place și că veniturile rezultate sunt binevenite, dar nu au fost scopul principal.