Sarcina startup-ului este dificilă și presupune construirea unei infrastructuri tehnologice care sa conecteze într-o singură sursă de date sistemele de management folosite de diferite hoteluri.

Datele astfel colectate și structurate sunt oferite publicului prin intermediul unei platforme de tip marketplace, punând cererea și oferta în contact. Clienții vor putea să descopere locuri și facilități noi unde să își organizeze evenimentele, iar hotelurile vor avea acces la o bază mult lărgită de clienți corporate și non-corporate.

„Turismul și industria de evenimente au fost puternic afectate de pandemie și de efectele economice negative ale acesteia. Dar tocmai aceste circumstanțe neprielnice deschid noi oportunități pentru startup-urile tehnologice precum InstantSpace, care vor remodela turismul și alte industrii obligate să se adapteze rapid”, a declarat Alex Stănescu, Founder și CEO al Instant Space.

„România are nevoie de API-uri (Application Programming Interface), adică de surse de date structurate; acestea sunt vitale pentru digitalizarea industriilor și reprezintă coloana vertebrală pe care se vor sprijini alte startup-uri, alte servicii și alte produse. InstantSpace construiește un astfel de API pentru industriile de turism și de evenimente, iar noi vedem valoarea viitoare a unui astfel de efort”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV.

“Investim într-o echipă foarte experimentată care dezvoltă o platformă digitală inovatoare ce va schimba, prin intermediul tehnologiei, modul tradițional în care se planifică evenimentele, făcând astfel procesul mai transparent, mai rapid și mai puțin costisitor”, a declarat Vlad Panait, Partener Sparking Capital.

Cine sunt investitorii

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Sparking Capital este un fond de investiții cu capital de risc care finanțează startup-uri in etape timpurii ale existenței lor in industrii precum consumer internet, marketing-tech, fin-tech, supply-chain tech, property-tech, travel-tech, economie circulară