Funderbeam a publicat datele privind finanțările startup-urilor în ultimul trimestru al anului 2015. Europa este pe locul al treilea la nivel mondial la finanțări, în scădere cu 38% față de trimestrul al treilea al anului.

Potrivit datelor agregatorului de investiții și startup-uri din Estonia, Funderbeam, startup-urile din Europa au primit 2,1 miliarde de dolari investiție în Q4, în timp ce companiile din Asia au primit 3,4 miliarde de dolari, în timp ce America de Nord a strâns 10,5 miliarde de dolari (cu 48% scădere față de trimestrul al treilea).

În total, în 2015, startup-urile din Europa au primit 12 miliarde de dolari, în timp ce cele din Asia au primit 24,1 miliarde de dolari. America de Nord domină clar, cu 68,5 miliarde de dolari introduse în companii din lumea tehnologiei și nu numai.

Domeniile în care s-a investit masiv în ultimul trimestru au fost cel financiar, startup-urile din industria sănătății și cele din zona tehnologiilor verzi.

În Europa, după cum se poate vedea în graficul de mai jos, apetența a fost pentru servicii IT, urmate de aplicațiile de mesagerie și startup-urile din industria financiară. La fel de mulți bani au primit și aplicațiile și produsele de plăți.

Grafic investitii

Asia a avut o împărțire diferită a investițiilor. Cele mai multe fonduri au primit startup-urile din India din zona tehnologiilor verzi. Pe locul al doilea al investițiilor se află industria de real estate, iar pe locul al treilea serviciile IT.

Grafic investitii

În Statele Unite rămâne în frunte industria financiară, urmată de healthcare și cea de payments.

Grafic investitii

Graficul pentru investițiile din trimestrul al patrulea din 2015 puteți să-l consultați mai jos.

Retrospectiva anului 2015 poate fi analizată mai jos.