Andreessen Horowitz, una dintre cele mai celebre firme de venture capital din întreaga lume, a decis să lanseze un fond de investiții cu 300 de milioane de dolari pe care să-i ofere companiilor care au produse pe zona criptomonedelor, dar și startup-urilor de blockchain.

Andreessen Horowitz este unul dintre primii susținători ai unor companii precum Facebook, Airbnb, Github sau Coinbase, jucători care au ajuns la evaluări de zeci de miliarde de dolari. Așa că nu putem spune că oficialii firmei de investiții cu capital de risc nu cunosc piața și nu intuiesc posibilitățile, îndoindu-ne de decizia de a finanța companiile din zona de cripto.

De altfel, Andreessen Horowitz a început să investească în zona de cripto încă de acum 5 ani, însă nu și-a făcut exitul din nicio firmă activă în acest domeniu. ”Avem un fond pentru orice tip de vreme. Intenționăm să investim sume foarte mari, indiferent de condițiile pieței. Dacă va veni vreo altă <crypto winter>, vom continua să investim cu și mai mare agresivitate”, a declarat Chris Dixon, seed investor în cadrul Andreessen Horowitz.