La fel ca în fiecare an apar numeroase zvonuri despre noile produse Apple, iar anul acesta nu este nimic diferit. Mai departe puteți citi tot ce știm despre viitoarele iPhone-uri.

USB-C pe iPhone 15

Așteptați-vă ca Apple să vă spună totul despre avantajele USB-C față de portul lor proprietar Lightning, dar nu vă așteptați ca ei să menționeze măcar UE, care este motivul real al acestei schimbări. E posibil să apară fisuri în ecosistemul lor îngrădit deoare utilizatorii lor vor avea acum accesorii compatibile și cu telefoanele Android.

iPad-urile folosesc USB-C, Mac-urile folosesc USB-C, este timpul ca și iPhone-urile să urmeze exemplul. Tranziția ar putea fi dureroasă pentru unii utilizatori, dar Apple va include cabluri USB C-to-C în pachet.

Pentru duo-ul iPhone 15 și 15 Pro, cablurile vor suporta până la 60W (USB PD 3.0, 20V la 3A), cu toate acestea, telefoanele vor face încărcarea la doar 20W (la fel ca modelele actuale). Acest lucru face ca cablul să poată fi utilizat pentru încărcarea laptopurilor.

De asemenea, cablurile vor fi doar USB 2.0, dar aceasta este norma chiar și pentru flagship-urile Android. Mai important, portul USB-C în sine va fi blocat pe USB 2.0, la fel ca porturile Lightning actuale.

Baterii mai mari

Doar o scurtă precizare, surse din interior spun că toate modelele din seria iPhone 15 vor avea baterii mai mari. Nu avem cifre exacte, dar se așteaptă ca modelul 15 Pro Max și poate 15 Plus să se apropie de 5.000 mAh (14 Plus și 14 Pro Max au baterii de 4.323 mAh).

Anul trecut doar modelele Pro au primit Dynamic Island, iar în 2023, toate modelele de iPhone vor avea această funcție.

Aceasta va fi actualizarea majoră a afișajului pentru telefoanele de bază din acest an. Din păcate, iPhone 15 și 15 Plus vor avea în continuare o rată de refresh de 60 Hz. Modul de 120Hz (cunoscut și ca ProMotion) nu va veni prea curând. Acest lucru înseamnă că nu vor exista nici panouri LTPO, care pot ajuta la reducerea consumului de energie.

Camere foto de 48 MP

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro max au fost primele telefoane Apple care au depășit 12MP, modelele de bază au rămas cu aceeași senzori de 12 MP. În acest an, iPhone 15 și 15 Plus vor trece la un senzor principal de 48MP (cu o lentilă f/1.6), care promite performanțe superioare în condiții de iluminare slabă. Camera ultra wide va rămâne la 12MP și nu va exista un teleobiectiv (dar noua cameră principală va fi mai bună la zoom).

iPhone 15 Pro și 15 Pro Max vor avea aceleași camere foto de 48MP ca anul trecut, cu un senzor Sony IMX803 cu o mărime de 1/1,28 inci. iPhone 15 Pro Max ar primi un obiectiv telefoto de tip periscop care va permite un zoom optic mai mare decât până acum. Noul modul periscope va avea distanță focală echivalent 85mm, deschidere f/2,8 și senzor de 1/1,9″. Aceasta ar implica un nivel maxim-teoretic pentru zoom optic de aproximativ 4x

iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max trec la titan, iPhone 15 și iPhone 15 Plus rămân la aluminiu

iPhone X a fost primul care a folosit oțel inoxidabil în loc de aluminiu, iar Apple a continuat să folosească acestă construcție pentru modelele Pro de atunci. Acum, după ce a căpătat ceva experiență cu titanul odată cu lansarea Apple Watch Ultra, compania este pregătită să schimbe materialul ales pentru rama iPhone Pro.

Acest lucru le va face mai ușoare, ceea ce a reprezentat o problemă în cazul modelelor mai vechi (de exemplu, iPhone 14 Pro Max cântărește mai mult decât unele telefoane pliabile). Telefoanele iPhone 15 rămân deocamdată cu aluminiu, așa că nu vă așteptați la schimbări majore în construcția lor.

Procesoare noi pentru modelele Pro

Modelele Pro de anul acesta vor primi noile procesoare Apple A17 Bionic, construite pe 3 nm, în timp ce modelele de bază vor primi procesorul A16 de anul trecut.

Capacitatea de memorie RAM ar putea rămâne aceeași, 6GB LPDDR5 (toate modelele iPhone 14 au avut 6GB). Există o șansă să vedem 8GB pe Pro, dar este puțin probabil ca modelele 15 și 15 Plus să fie incluse în acest upgrade.

În timp ce cele două telefoane Pro vor adopta un buton Action inspirat de Apple Watch Ultra, iPhone 15 și 15 Plus vor păstra comutatorul. La fel ca în cazul Insulei Dinamice, este posibil ca acesta să fie rezervat ca upgrade pentru anul viitor pentru cele două telefoane de bază.

Analiștii se așteaptă ca acea cameră periscop să facă din iPhone 15 Pro Max cel mai popular model din serie, reprezentând 35-40% din totalul comenzilor pentru telefoanele iPhone 15.

Cu toate acestea, se pare că Apple a întâmpinat probleme, iar lansarea iPhone 15 Pro Max ar putea fi amânată până în octombrie, deoarece se presupune că nu are capacitatea de producție suficientă pentru astfel de camere.

Celelalte trei modele de iPhone 15 sunt așteptate să intre la precomandă aproape imediat după ce vor fi dezvăluite.

Cât vor costa noile telefoane?

Se așteaptă ca prețurile pentru iPhone 15 și 15 Plus să rămână aceleași, în timp ce iPhone 15 Pro ar trebui să crească cu 100 de dolari. iPhone 15 Pro Max va avea o creștere de preț de 100 sau chiar 200 de dolari. Aceste prețuri sunt valabile pentru SUA. Pentru Europa s-ar putea înregistra o creștere și mai mare.