Qubiz, o companie românească de IT cu birouri în Oradea şi Cluj- Napoca, s-a calificat în finala European Business Awards, cea mai mare competiție de business europeană. Qubiz a ajuns în faza finală a competiţiei după o etapă de selecţie în care s-au înscris un total de peste 32.000 de companii, din 34 de ţări europene.

Compania românească, fondată de antreprenorul Marcel Anghel în 2008, a fost nominalizată pentru titlul ”The ELITE Award for Growth Strategy of the Year”. Conform reprezentanţilor Qubiz, nominalizarea s-a acordat în baza creșterii strategice înregistrată în ultimii ani. Astfel, în ultimii 4 ani, numărul de angajaţi ai Qubiz a crescut cu 210%, de la 40 la 125. În acelaşi interval de timp, cifra de afaceri a crescut cu mai bine de 250%.

Pentru finala European Business Awards, românii trebuie să prezinte un film de poziţionare a companiei, ce poate fi votat și de public, în secțiunea dedicată de pe site-ul concursului. Pentru aceasta, ei au ales o regie atipică, în ton cu spiritul de echipă care le caracterizează atmosfera de lucru.

”Prețul pe care îl plătesc de obicei companiile care cresc accelerat este pierderea atmosferei relaxate și a entuziasmului pe care îl au la început. Provocarea noastră este să nu facem acest sacrificiu și să menținem starea care ne-a adus până aici”, explică Marcel Anghel, fondatorul Qubiz.

Cine decide câștigătorii

Din juriul primei etape a European Business Awards fac parte oameni de business, precum Tomas Diago- fondatorul Softonic, lectori ai programelor de MBA ale mai multor universități, dar și politicieni, unul dintre aceștia fiind Yves Leterme, Prim-Ministrul Belgiei. Câștigătorii finali sunt însă aleși de public, acesta având posibilitatea de a vota pe site-ul competiției echipele favorite.