”Indiferent de inovație trebuie să ne uităm și la oamenii care o utilizează pentru că, de multe ori căutăm să inovăm doar pe hârtie, mai ales la nivel de oraș”, ne-a spus Iulia Dorobanțu, cofondator Charger, primul integrator de soluții și servicii pentru industria energiei verzi, de la stații de încărcare pentru mașini electrice și plug-in hybrid, la sisteme fotovoltaice și soluții Smart City, toate verificate, pentru oameni și companii.

”De aceea cred că soluțiile cele mai importante se adresează oamenilor și sunt utile pentru oameni și ajung în viața lor cotidiană și cred că inovația la nivel de utilizare și proceduri, ceea ce încercăm și noi la Charger să facem prin integrare este mai importantă peste tehnologia care aduce inovații la nivel de hardware, software”, mai spune Iulia.

În viziunea ei, informațiile pe care le pot strânge autoritățile din orașe folosindu-se te tehnologia pe care o pun la dispoziție companii precum Charger, pot fi folosite pentru a inova pe viitor și de a veni cu o abordare nouă pentru mediul urban.

”Cred că trebuie să abordăm lucrurile la nivelul cetățeanului care se plimbă pe străzile acestui oraș”, afirmă Iulia Dorobanțu.

”Tehnologia implementată la nivel de oraș înseamnă foarte multă accesibilitate, luare în considerare a fiecărui participant la spațiul urban”, completează cofondatoarea Charger.

Charger.ro este o platformă online de tip marketplace care oferă consultanță, suport pentru obţinerea finanţării, implementare, mentenanță și management pentru soluții de energie verde. Oferta include stații de încărcare pentru trotinete, mașini electrice și plug-in hybrid, soluții ”Smart City” (mobilier urban inteligent, iluminat urban, senzori de calitate a aerului, etc), sisteme de panouri fotovoltaice și sisteme off-grid sau on-grid.