Criptomonedele și tehnologia blockchain au revoluționat modul în care se tranzacționează și se stochează banii. Cu toate acestea, criptomonedele au câștigat popularitate și în rândul infractorilor, care au identificat rapid potențialul acestei tehnologii inovatoare de a facilita activități ilegale. Particularitățile specifice ale criptomonedelor, precum anonimatul și tranzacțiile fără frontiere, au făcut din acestea un instrument atractiv pentru diverse activități infracționale, inclusiv pentru crima organizată, criminalitatea informatică, terorismul și spălarea de bani.

Cognyte a fost în mod constant în prima linie a inovației în domeniul analizei de date cu caracter general, extinzându-și continuu serviciile pentru a acoperi noi posibilități de utilizare, cum ar fi investigațiile privind criptomonedele.

Joburi în IT și Blockchain

Soluția inovatoare a Cognyte combină tehnologia de ultimă oră cu capacități avansate de analiză pentru a ajuta instituțiile de aplicare a legii să accelereze investigațiile privind criptomonedele prin identificarea tranzacțiilor ilicite, descoperirea suspecților și generarea de informații utile. Prin valorificarea expertizei lor, echipa în creștere din România va contribui la actuala revoluție din domeniul analizei blockchain.

Acest produs a fost deja recunoscut de experții din industrie, Cognyte câștigând prestigiosul premiu "Milipol Innovation Award 2021".

„Odată cu formarea echipei noastre de experți dedicați analizei Blockchain în România, căutăm în mod activ talente de top care să ni se alăture în misiunea noastră de a revoluționa investigațiile privind criptomonedele pentru clienții noștri”, spune Răzvan Duica, country manager la Cognyte România.

Echipa de analiză Blockchain a Cognyte din România va lucra în colaborare cu alte echipe globale, valorificând expertiza și cunoștințele comune pentru a face progrese în domeniu. Această nouă extensie consolidează poziția Cognyte ca lider global în domeniul soluțiilor analitice de investigație, implicată în a contribui la transformarea lumii într-un loc mai sigur.

Mai departe, Cognyte va continua să dezvolte echipa dedicată analizei Blockchain, căutând profesioniști talentați și curioși care să se alăture. Posturile deschise în cadrul echipei sunt disponibile pe site-ul Cognyte.