În următoarea perioadă, echipa va lucra la dezvoltarea noului serviciu de carpooling FlixCar și va fi responsabilă de optimizarea canalelor de e-commerce.

Până la finalul anului 2020, 50 de angajați vor lucra pentru noul centru FlixTech din Nuremberg. FlixTech este denumirea sub care operează departamentul de dezvoltare al FlixMobility, care angajează în prezent 250 de developeri IT în birourile sale din Berlin, München și Kharkiv, Ucraina.

Focus pe e-commerce și noul serviciu FlixCar

Încă de la început, FlixMobility s-a axat pe soluții inovatoare care au în centrul lor clientul pentru a face serviciile de mobilitate cât mai accesibile pentru pasageri. Compania dezvolă deja in-house soluții tech pentru intregrarea serviciilor Google Assistant, Amazon Alexa sau opțiuni de plată precum Google Pay și optimizează constant aplicațiile mobile și site-urile.

”Dezvoltarea din ultimii ani arată că avem un potențial imens de creștere a produselor digitale, dar și a echipelor care se află în spatele acestora. Noua echipă din Nuremberg va fi responsabilă în principal de dezvoltarea infrastructurii de la baza noului nostru serviciu de carpooling FlixCar, cât și de optimizările constante din sectorul e-commerce ”, a declarat Daniel Krauss, cofondator și CIO, FlixMobility.

Nuremberg, alături de München și Bonn, împart primele poziții când vine vorba de procentul angajațiilor din domeniul IT&C în Germania. Comparativ cu anul trecut, în Nuremberg, forța de muncă din sectorul IT&C a crescut cu 4.3%.

”Fiind deja o locație high-tech recunoscută în Germania, Nuremberg oferă condițiile ideale pentru a ne extinde echipa FlixTech. M-am născut într-un orășel din apropierea Fürth și știu cât este de importantă este regiunea Nuremberg pentru industria IT”, a mai precizat Krauss.

”Fondatorii unuia dintre cele mai importante start-upuri germane sunt originari din această regiune, iar acum compania deschide o locație în Nuremberg. Acesta este un semnal important pentru mediul de afaceri local, dar și pentru comunitatea tot mai mare de start-upuri. FlixBus oferă comunității un exemplu perfect despre cum un start-up care se focusează pe technologie, date și atenție fată de utilizatori poate devini rapid lider de piață. Proximitatea față de incubatorul tech ZOLLHOF este un beneficiu atât pentru FlixBus, cât și pentru comunitatea de start-upuri din regiunea noastră”, a declarat referentul economic al orașului Nuremberg.

FlixMobility colaborează deja de câțiva ani cu ZOLLHOF – Tech Incubator. ZOLLHOF este considerat unul dintre incubatoarele cu cea mai rapidă dezvoltare din Germania, susținând startup-urile de tehnologie în primele faze de investiție (pre-seed și seed).

Printre domeniile prioritare se numără: Internet of Things, Artificial Intelligence, Enterprise Tech, Industry 4.0 și Digital Health.