Concret, toamna aceasta este preconizat ca evenimentele fizice de amploare în cadrul companiilor să fie reluate gradual, în răstimp existând o serie de inițiative de a păstra unitatea grupurilor din mediul de lucru prin întâlniri online informale.

„Chiar și în pandemie am încercat să păstrăm o recurență a evenimentelor organizate la nivel de companie. Ultimul de amploare a avut loc în luna decembrie a anului trecut: am încercat o idee îndrăzneață, de a muta tradiționala petrecere de Crăciun în mediul online, participând majoritatea colegilor noștri. Un lucru bun dobândit în pandemie este că am câștigat cu toții încrederea că putem lucra de acasă sau dintr-un alt oraș, important este ca la finalul zilei să fie gata tot ce aveai de realizat în ziua respectivă. Munca de acasă îți poate oferi confortul necesar și ocazia de a petrece mai mult timp cu cei dragi, așadar poate ajuta la echilibrul dintre job și viață personală”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

În ceea ce privește revenirea la birou, compania menționată și-a deschis ușile pentru colegii care își doresc să vină ocazional, însă în urma sondajelor făcute în rândul membrilor echipelor, s-a decis continuare lucrului preponderent remote. În viitorul pe termen mediu este gândită posibilitatea de a munci atât de la birou, cât și la distanță, în funcție de preferințele oamenilor.

EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, susținând îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din interiorul fiecărei companii din portofoliul său de clienți.

Cu peste 200 de proiecte la activ, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection, data analysis, folosind metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).

O discuție despre ceea ce face EXE Software puteți vedea în clipul de mai jos.