Ovechkin, unul dintre cei mai influenți și importanți jucători de hochei pe gheață din lume, a devenit o sursă de inspirație pentru echipa de dezvoltare a jocului, ce au structurat inovațiile aduse noului titlu NHL pe baza impactului pe care Ovechkin l-a avut asupra sportului pe gheață.

NHL 21 prezintă o experiență îmbunătățită Be A Pro, un gameplay mai creativ, un nou mod de joc Hockey Ultimate Team (HUT) RUSH și noi beneficii în World of CHEL, care le oferă jucătorilor oportunitatea de a juca în stilul lui Ovechkin.

Noul Be a Pro consolidează firul narativ al jocului și asemănarea cu viața reală, oferindu-le jucătorilor posibilitatea să intre în pielea unei vedete NHL, atât pe gheață, cât și în afara ei. Aceștia au posibilitatea să impresioneze membrii conducerii, în timp ce concurează pentru un loc în linia întâi, luptă pentru Cupa Stanley și își câștigă locul printre cei mai buni jucători din ligă. Astfel, jucătorii pot avansa de la statutul de amator la cel de vedetă.

„Comunitatea noastră și-a dorit să simtă prin modul de joc Be a Pro experiența de a fi în lumina reflectoarelor, asemenea vedetelor lor NHL favorite, cum este Alex Ovechkin. Ceea ce Ovechkin a lăsat moștenire hocheiului, atât pe gheață, cât și în afara ei, ne ajută să construim acum o experință de joc îmbunătățită în NHL 21”, a declarat Sean Ramjagsingh, Producător executiv, NHL 21.

Gameplay-ul în NHL 21 este mai inteligent, mai rapid, aducând mișcări complet noi și îmbunătățiri masive de ambele părți ale pucului. Jucătorii au acum mai multe opțiuni ca niciodată să preia controlul jocului și să-și impună propriul stil de joc în fața adversarilor. În același timp, jucătorii trebuie să facă față îmbunătățirilor aduse portarilor, ce se adaptează nivelului de dificultate din joc mai repede și sunt pregătiți cu noi mișcări de apărare.

Noul NHL aduce la nivelul următor și modul de joc Hockey Ultimate Team (HUT), ce le permite jucătorilor să își creeze echipa ideală cu vedete NHL din prezent sau din trecut și să concureze online, în noul HUT RUSH.

HUT RUSH este o versiune simplificată a modului de joc, ce le permite jucătorilor să intre rapid în joc, să progreseze și să primească recompense atunci când înscriu puncte.

În World of CHEL, jucătorii pot concura în fiecare dintre cele patru moduri de joc – ONES, THREES, Drop-In sau Clubs – pentru a câștiga recompense și a juca în finala EASHL Club. Succesul jucătorului și al echipei vor fi răsplătite cu piese de echipament, articole și seturi unice.

În plus, modul de joc Franchise oferă o experiență palpitantă în cadrul unuia dintre momentele marcante din fiecare sezon: Trade Deadline. Jucătorii vor simți presiunea termenului limită cu actualizări în timp real, care vor duce la decizii importante în ceea ce privește alegerea jucătorilor și tranzacționarea lor. La fel ca în realitate, valoarea pe piață a jucătorilor va fluctua pe parcursul zilei, iar alertele privind tranzacția vor fi disponibile în timp real cu ajutorul cronometrului pentru tranzacții.

NHL 21 Great Eight Edition oferă fanilor până la 10 pachete HUT Diamond Player Choice, pachetul HUT Synergy Veteran Choice, pachetul HUT Cover Athlete Choice, acces la joc cu 3 zile înainte de lansarea oficială, puncte în plus, Bonus Traits și Specialization Points în modul de joc Be A Pro și 5 Unlocked World of Chel Hockey Bags.

În plus față de beneficiile oferite la precomandă, NHL 21 va oferi fanilor fideli ai francizei un Veteran Bonus, recompensându-i cu până la 10 pachete HUT de loialitate în funcție de câte jocuri dețin din ultimele 3 titluri EA SPORTS NHL.

NHL 21 va fi disponibil din 16 octombrie pentru Xbox One și PlayStation 4. Membrii EA Play pot fi printre primii jucători care pot testa noutățile din joc, începând din 9 octombrie.