Cursurile vor avea loc online începând cu data de 13 aprilie, iar programul JSKids este destinat copiilor cu vârste între 7 și 14 ani.

Fiecare modul durează o lună și este construit din 8 ședințe de programare web (câte 2 săptămânal, la alegere, luni/joi sau marți/vineri de la 14 la 16), iar la finalul cursurilor, cei mici vor primi și o diplomă.

Trainerii JSKids vor pune la dispoziție toate materialele și expercițiile pentru lucrul interactiv cu tehnologiile web.

Primul modul este destinat începătorilor, iar copiii care se înscriu vor afla, printre altele, despre diferența dintre front-end și back-end, despre structura unei pagini web, sau cum pot face animații folosind JavaScript. Mai multe detalii despre curricula JSKids puteți vedea aici.

Costul primului modul este de 60 de lei pe ședință sau 480 de lei pe lună.

De la Diana Miron, CEO-ul JSLeague și unul dintre inițiatorii cursurilor de programare pentru copii JSKids, am aflat faptul că o grupă va fi organizată cu 10 copii (în funcție de numărul celor înscriși, vor fi împărțiți pe mai multe grupe care vor studia un modul în paralel).

”Nu este nevoie de alte cunoștințe de programare pentru primul modul, vom lua totul de la zero. Se pot înscrie copii și la modulul 2 sau 3, însă trebuie să aștepte până în mai / iunie când terminam primul modul. Dar dacă avem cerere mare pe modul 2, de exemplu, de acum, am putea să îl începem mai devreme, însă e indicat ca pentru modulul 2 copilașii să știe noțiuni de bază”, ne-a precizat Diana. Diana este și unul dintre experții în branding și web development pe care îi regăsiți pe BizTool.ro.