Jellysmack a anunțat că a achiziționat Kamua. E prima achiziție pentru Jellysmack, realizată imediat după ce a primit investiție prin SoftBank Vision Fund II. Achiziția, arată Jellysmack, va îmbunătăți tehnologia de inteligență artificială de editare video pe care o are deja.

Kamua a fost un startup fondat în UK de Paul Robert Cary care ajuta creatorii de conținut și companiile să editeze video în mod automatizat cu ajutorul inteligenței artificiale. Astfel, creatorii de conținut puteau realiza conținut vertical, de exemplu, adaptat pe mai multe platforme. Produsul avea și subtitrări în 60 de limbi și automatiza diverse task-uri privind editarea video. Jellysmack activează pe aceeași piață și analizează, testează și publică videoclipuri adaptate pentru fiecare rețea, fie că vorbim de Instagram, Facebook, TikTok sau YouTube.

Jellysmack are un program pentru creatori numit Jellysmack Creator Program care editează peste 10.000 de video-uri pe lună, adică 150.000 de ore de editare. Tehnologia dezvoltată de Kamua, cu ajutorul CTO-ului și cofondatorului Radu Sebastian Amarie va permite reducerea timpului de editare de 3 ori.

Printre creatorii care folosesc Jellysmack se numără MrBeast, PewDiePie, Karina Garcia sau Nas Daily.

Kamua va fi integrat în totalitate în Jellysmack, iar compania dorește să mențină toată echipa Kamua, inclusiv programatorii localizați în România. CEO-ul Kamua, Paul Robert Cary, va fi VP of Technology la Jellysmack. Radu Amarie va fi Senior Engineer - AI Video Editing and Computer Vision la Jellysmack.

Radu Amarie

Anterior experienței de la Kamua Radu a fost CTO și cofondator Findie, Senior Web Engineer la Bookster și este președinte și cofondator al Softbinator Foundation.

Achiziția marchează un moment important pentru echipa de tehnologie bazată în România și care a dezvoltat inteligența artificială din Kamua de la zero. Jellysmack numește România drept „Unul dintre cele mai dinamice hotspot-uri de talente din Europa”.