Soluția simplifică și mai mult procesul de organizare a datelor personale importante - de la parole, până la documente și fotografii.

Kaspersky Password Manager le permite acum utilizatorilor să vizualizeze și să stocheze documente PDF și să împartă pe categorii fișierele încărcate, făcând astfel găsirea unui document mai rapidă și mai ușoară.

Noua versiune aduce, de asemenea, capacitatea de a verifica în baze de date publice dacă o parolă a fost compromisă.

În plus, suportă scenarii de utilizare multi-platformă, astfel încât un cont să poată gestiona seiful securizat pe toate dispozitivele utilizatorilor.

În prezent, utilizatorilor le este din ce în ce mai greu să mențină controlul asupra datelor. Ei dețin tot mai multe date de autentificare, în diverse conturi de divertisment și social media.

De asemenea, doresc să mențină accesul la copii digitale ale unor documente cu informații private.

Pentru a-și păstra datele în siguranță, dar disponibile pentru utilizarea zilnică (cum ar fi cumpărături online, servicii de e-guvernare sau de închiriere de mașini), oamenii au nevoie de o "cutie magică", pentru a putea găsi fișierul, documentul sau datele de autentificare potrivite, la momentul potrivit. Kaspersky Password Manager le permite utilizatorilor să gestioneze date digitale valoroase în mod sigur și eficient, oriunde și de pe orice dispozitiv.

Utilizatorii pot încărca acum permisele de conducere, pașapoartele / cărțile de identitate, cardurile, fișierele de asigurare și alte tipuri de documente valoroase, sub formă de JPG, de alte formate de imagine sau de PDF cu mai multe pagini. Utilizatorii pot apoi să atribuie categoria potrivită fișierului încărcat, pentru un acces ușor și o căutare rapidă.

Scurgeri de informații

Cazurile de scurgeri de informații la scară largă privind conturi private au devenit o realitate. Începând cu anul 2013 – cazul Yahoo, până la publicarea recentă Collection # 1, care conținea peste un miliard de combinații unice de e-mail și parole. Toate au fost puse la dispoziție pe forumuri populare de hackeri.

Tehnicile tradiționale pentru crearea unor parole puternice (lungime, prezența simbolurilor speciale etc.) nu mai sunt suficiente. Utilizatorii trebuie să fie mai atenți ca oricând și să adopte măsuri de securitate proactive pentru păstrarea datelor în siguranță. Noua versiune de Kaspersky Password Manager va avertiza utilizatorul inclusiv dacă parola pe care a ales-o a apărut în bazele de date cu conturi compromise.

"Este bine cunoscut faptul că numărul de documente și parole care trebuie să fie accesate crește în fiecare zi. Oamenii au nevoie acum de o soluție care să păstreze toate aceste documente securizate și într-un singur loc", spune Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky Lab.

Kaspersky Password Manager este un manager de parole avansat, multi-platformă, disponibil pentru Microsoft Windows, MacOS, Android, iOS și web. Instrumentul securizează parolele, le identifică pe cele slabe și generează unele bune cu ajutorul Password Generator, completând automat detaliile de autentificare și păstrând datele personale ale utilizatorilor într-un seif criptat. Odată ce totul este sincronizat, datele sunt întotdeauna la îndemână și gata de utilizare.

Kaspersky Password Manager are o versiune gratuită și una premium. Diferența este dată de numărul de înregistrări păstrate în seif, versiunea gratuită fiind limitată la 15 intrări. Toate funcționalitățile noi, menționate mai sus, sunt disponibile integral în ambele versiuni. Utilizatorii pot afla mai multe despre noua versiune de Kaspersky Password Manager, precum și să descarce versiunea gratuită sau să o cumpere pe cea extinsă, aici. Prețul tool-ului pornește de la 14,99 dolari pentru un cont.