Prin intermediul acestui parteneriat, KPMG poate oferi clienților săi alternative inovatoare la activitățile care, până de curând, au fost realizate în mod tradițional și cu utilizare intensivă a forței de muncă, precum și soluții la provocările abordate până în prezent într-un mod limitat.

Inspecțiile cu ajutorul dronelor deschid orizonturi noi, economisesc timp și efort și prezintă un grad ridicat de precizie. Acestea sunt destinate în special unor industrii precum agricultura, energia, telecomunicațiile, petrolul și gazele, precum și construcțiilor civile și industriale.

„Tehnologia dronelor va schimba jocul pentru mai multe industrii”, adaugă Andrada Iliescu, Director Consultanță în Afaceri, KPMG în România. „În ultimii patru ani, expunerea noastră față de industria dronelor a crescut exponențial, iar recenta creștere a tehnologiilor adiacente a sporit și mai mult proliferarea soluțiilor oferite cu ajutorul dronelor. Supravegherea cu dronă poate acoperi o paletă mare de servicii, de la inspecții ale rezervoarelor de petrol sau ale spațiilor înguste / închise, la inspecții ale liniilor de înaltă și medie tensiune, ale emisiilor de gaze, stadiile de constructie ale cladirilor comparativ cu planurile tehnice, inspecția activelor etc.

Ciprian Iorga, Fondator, Skyline Drones adaugă: „Inspecția cu ajutorul dronelor, care utilizează vehicule aeriene fără pilot (UAV), devine rapid metoda preferată de inspecție și monitorizare vizuală într-o gamă largă de industrii. Inspecția aeriană cu ajutorul dronelor este cea mai sigură alternativă la orice metodă clasică de monitorizare și inspecție vizuală, cu personal de la sol, și tot mai multe companii digitalizate încep să realizeze și să înțeleagă avantajele includerii inspecției cu ajutorul dronelor în bugetele lor anuale"

"Plecând de la experieța dobândită până în prezent, serviciile pe care ne vom concentra vor fi cele de agricultură de precizie, identificare de defecte (vizuale și termale), masurători cu ultrasunete (UT measurements), inspecții LIDAR, modele 3D & fotogrametrie și tururi virtuale", spune Ciprian Iorga.

Cu o prezență puternică în Europa de Est și în zona Balcanică, Skyline Drones a devenit un jucător cheie în industria serviciilor de scanare aeriană cu ajutorul dronelor prin rețeaua sa de colaboratori atât pentru echipamente hardware, cât și pentru software de procesare și analiză.

Cu peste 350 000 de euro investiți în tehnologie de vârf și piloți instruiți pentru misiuni de termografie, topografie, fotogrametrie, inspecția defectelor, spații înguste și greu accesibile și inspecția rezervoarelor și cu peste 1 000 de misiuni de zbor efectuate în total, Skyline Drones a finalizat peste 150 de proiecte complexe în agricultura de precizie, petrol și gaze, energii regenerabile, utilități precum și în sectorul civil și construcții industriale.