Mulți dintre tinerii sub 25 de ani își doresc să pornească un startup. Ceea ce e de înțeles, mai ales atunci când ne gândim la antreprenori de succes vedem tineri precum Bill Gates, fondator Microsoft, Mark Zuckerberg, fondator Facebook, sau Kevin Systrom, cofondator Instagram.

Aceștia sunt exemple de oameni care au pus pe picioare business-uri de succes încă din vremea facultății.

Poate ai trecut de prima tinerețe, dar încă te gândești că ai vrea să pornești o afacere, însă ție frică că ești cumva prea bătrân pentru a mai face asta?

Un nou studiu realizat de profesorii de la MIT și Northwestern, publicat în Harvard Business Review, arată când în medie vârsta antreprenorilor de succes este mai mult aproape de 40 de ani decât de 20. Asta chiar și în segmentele high-tech, iar în domeniile petrol și gaze sau biotehnologie, vârsta medie a antreprenorului crește la 47 de ani.

Atunci când te uiți la vârsta medie a antreprenorilor care au pornit startup-uri de success o să vezi că este mai mare decât te-ai aștepta. Antreprenorii de success sunt mai degrabă de vârstă mijlocie, nu tineri.

Rezultatele studiului indică faptul că succesul antreprenorial crește cu înaintarea în vârstă și atinge un maxim între 50 și 60 de ani.

Câteva exemple care-ți arată că dacă ai trecut de 25 de ani nu înseamnă că nu mai poți începe un business.

Vera Wang a început să facă haine abia la 39 de ani, Reed Hastings, fondatorul Netflix, a pornit compania la 37 de ani și să intre pe streaming zece ani mai târziu.

Carol Gardner a pornit afacerea sa Zelda Wisdom, care acum valorează 50 de milioane de dolari, la 52 de ani.