Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S8 Plus, varianta sa mai mare, vor fi lansate mâine seară. Am așteptat destul de mult, pentru că Samsung nu a lansat telefoanele la Mobile World Congress din Barcelona, așa cum fac de obicei. Acest lucru s-a întâmplat după scandalul de anul trecut cu Samsung Galaxy Note 7, care lua foc din cauza bateriilor. Astfel, sud-coreenii au vrut să se concentreze pe realizarea unui telefon foarte bun și sigur. Spre deosebire de modelele din anii anteriori, știm despre Samsung Galaxy S8 că va veni doar într-o variantă cu ecran curbat.

Cum arată Samsung Galaxy S8?

Telefonul a fost afișat pe internet în nenumărate imagini și videoclipuri înainte de lansare. Deja nu mai e un secret cum va arăta noul Samsung Galaxy S8. Iată mai jos imaginea publicată de Evan Blass.

De asemenea, au mai fost publicate și imagini video în care utilizatorii folosesc terminalul. Puteți vedea mai jos unul dintre videourile publicate pe YouTube înainte de lansarea terminalului. Putem vedea că designul e discret diferit față de Samsung S7 Edge, marginile fiind mai subțiri și raportul dintre ecran și șasiu fiind mai mic. De asemenea, ecranul va avea colțuri curbate, nu dreptunghiulare.

Ce ecran va avea Samsung Galaxy S8?

Samsung Galaxy S8 va fi varianta de dimensiuni reduse, pentru că va mai exista un Samsung Galaxy S8 Plus. Astfel, telefonul obișnuit va avea 5,7 inci, iar modelul mare 6,2 inci. Samsung Galaxy S7 avea 5,1 inci, iar S7 Edge 5,7 inci.

De asemenea, nu va exista un ecran plat obișnuit, ci doar ecrane curbate pe margini, care vor avea funcții suplimentare. Ca dimensiuni totale, Samsung Galaxy S8 va fi între Huawei P10 și LG G6.

Samsung Galaxy S8 - butoane fizice și senzor de amprentă

Potrivit informațiilor Business Insider, care citează surse din China, Samsung ar putea renunța la un buton fizic pentru Samsung Galaxy S8 și să mascheze butonul sub un panou de sticlă. Acesta va reacționa la atingeri, dar nu va avea feedback fizic.

De asemenea, scannerul de amprente va fi pe spatele telefonului, lângă camera principală.

Samsung Galaxy S8 - camere foto

Din informațiile de până acum, camera frontală de pe Samsung Galaxy S8 va avea un autofocus foarte rapid și va fi una dintre cele mai bune de pe piață. Nu sunt multe informații despre camera principală, dar se pare că va rămâne cea de anul trecut, cu funcții noi adăugate.

Procesorul va fi un Snapdragon 835, de ultimă generație. Samsung a dat atât de multe comenzi, că procesorul nu va fi disponibil pentru LG sau alți producători. De asemenea, Samsung Galaxy S8 va veni și cu un asistent personal nou, numit Bixby, care va folosi și camera foto pentru a putea căuta.

Alte informații despre Samsung Galaxy S8 ar fi că va avea o mufă de încărcare USB Type C și că s-ar putea să renunțe la mufa de căști. Mufa USB Type C va putea fi folosită și pentru conectarea Samsung Galaxy S8 la un monitor extern și transformarea acestuia într-un desktop, după modelul Continuum de la Windows.