Laptopurile pot fi împărțite în mai multe categorii în funcție de specificații, design sau după felul în care sunt menite să fie folosite. Acestea pot fi instrumente utile pentru browsing pe internet, pentru scris, creare de conținut audio-vizual, dar și pentru distracție, fie că vorbim de un film pe Netflix sau de o sesiune de gaming.

Noi am ales patru modele, din patru categorii de preț, care se potrivesc mai multor nevoi și se încadrează în diferite bugete.

Laptopuri ieftine pentru browsing și scris

Cei care vor un laptop pentru browsing, scris și Netflix nu trebuie să cumpere un dispozitiv foarte performant și, implicit, foarte scump. De aceea vă recomandăm acest model Inspiron 3581 de la Dell. Vine echipat cu un procesor i3-7020U 2,30 GHz, HDD de 1 TB, 4 GB RAM și are chiar și un DVD-RW, dacă ești interesat de așa ceva. Diagonala este de 15,6 inchi și rezoluția este Full HD. Îl găsiți aici.

Laptopuri bune pentru munca de birou

Pentru cei care au un buget ceva mai mare și vor o performanță sporită de la laptopul lor există mai multe soluții Am găsit acest model de laptop de la Asus, ce se află la un preț foarte bun în acest moment. Pe acest model primești un procesor AMD Ryzen 7 2700 U cu o frecvență de până la 3,80 GHz, 4 GB RAM, un 1 TB spațiu de stocare și chiar și o placă video integrată de la Radeon, RX Vega 10. Îl puteți cumpăra la reducere de aici.

O altă variantă ar putea fi reprezentată de Lenovo Yoga 530 de 14 inchi. Cel face special pe acest laptop este faptul că ecranul este touchscreen și acesta poate fi întors la 360 de grade. Astfel vei putea folosi laptop și pe post de tabletă. Yoga 530 vine cu un procesor i3-7020 U 2,30 GHz, 8 GB RAM și un SSD de 256 GB. Are placă video integrată și are și un stylus bun pentru desen. Este la un preț bun în acest moment.

Laptop pentru editare video și gaming

Dacă sunteți interesați de un dispozitiv bun pentru lucru mai intes precum editarea video și mai vreți să vă și jucați câte ceva în timpul liber, atunci ar trebui să luați în considerare acest laptop de gaming de la Lenovo. Modelul Legion Y530 are o diagonală de 15 inchi, un design minimalist, care nu-l trădează că ar fi de gaming. Deci îl poți lua liniștit și la ședințe la birou. Are un procesor i5, 8 GB RAM, un spațiu de stocare format dintr-un HDD de 1 TB și un SSD de 128 GB și este echipat cu o placă video Nvidia GTX 1060 6 GB. Îl poți cumpăra de aici.