Mai mult de 30 de experți internaționali în domeniul juridic și al tehnologiilor de vârf din domeniile IT și conexe vor susține prezentări și workshopuri în cadrul evenimentului organizat de o echipă din Cluj-Napoca și desfășurat pe o platformă dezvoltată de IT-iști români din Sillicon Valley. Evenimentul este o premieră pentru România.

Până în acest moment și-au confirmat participarea peste 20 de speakeri, iar printre prezențele confirmate se numără:

  • Ø Sabin Sărmaș - Președinte, Autoritatea pentru Digitalizarea României
  • Ø Trevor Faure - CEO, Smarter Law Solutions
  • Ø Mercedes Brown - UK Community Engagement Manager, International Legal Technology Association
  • Ø María Jesús González-Espejo - Vice President, European LegalTech Association
  • Ø Vasile Ţiple - Head of Legal & Compliance Automation, UiPath
  • Ø Tudor Damian - Certified Ethical Hacker, a Microsoft Cloud and Datacenter Management MVP
  • Ø Adrian Măntoiu - Managing Director, Wolters Kluwer România

De asemenea, pe scena digitală vor urca și reprezentanți ai Uniunii Naționale a Barourilor din România și ai Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, precum și decanii celor mai importante facultăți de Drept din România.

Mai multe informații despre toți speakerii confirmați se găsesc pe legalaccelerators.com/speakers.

Temele abordate de speakeri vor include inovarea în domeniul juridic, inteligența artificială și tehnologia blockchain în domeniul juridic, securitatea cibernetică, protecția datelor, etica serviciilor juridice, etc.

Legal Accelerators nu se adresează doar celor familiarizați cu domeniul Legal Tech, ci tuturor profesioniștilor din domeniul juridic, specialiștilor în IT, experților în noile tehnologii, antreprenorilor care doresc să se dezvolte profesional și să beneficieze de cele mai recente instrumente din domeniu. Conferința, programată să aibă loc inițial fizic, în Cluj-Napoca, a fost mutată online din cauza actualei pandemii. Evenimentul se va desfășura pe o platformă digitală specială în cadrul căreia participanții vor putea interacționa în grupuri sau în privat, în spații digitale dedicate.

Evenimentul va include și o expoziție în cadrul căreia companii tech de top își vor expune produsele, aplicațiile și soluțiile tehnice și vor face prezentări la standuri digitale. Legal Accelerators va aduce pe scena digitală și momente de socializare și relaxare, inclusiv un concert online la care vor avea acces toți participanții înscriși.

”Legal Accelerators este un eveniment care consolidează poziția Clujului ca un centru major de inovare tehnologică și de excelență academică. Orașul s-a aflat, de altfel, printre finaliștii concursului pentru desemnarea Capitalei Europene a inovării în 2020. În mod tradițional, școala de drept a Universității Babeș-Bolyai este considerată printre cele mai bune din țară, această reputație fiind dublată, în utimii 15 ani, de cea a unui centru de excelență în zona IT și a noilor tehnologii. A fost oarecum natural să le aducem pe cele două la un loc și să imaginăm un creuzet unde aplicațiile și soluțiile din domeniul noilor tehnice vin să schimbe radical modalitatea în care serviciile juridice sunt oferite, felul în care profesioniștii din domeniul juridic și din administrația publică interacționează cu cetățenii”, detaliază Mihai Cărăbaș, avocat partener în cadrul Cărăbaș, Lungu – Societate Civilă de Avocați, fondator al Legal Accelerators.

Biletele pentru Legal Accelerators pot fi achiziționate accesând legalaccelerators.com/tickets, iar prețurile promoționale sunt valabile până sâmbătă, 31 octombrie, la miezul nopții. Studenții beneficiază de 50% reducere din prețul biletelor. De asemenea, membrii Uniunii Naționale a Barourilor din România, Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, International Legal Tech Association și European Legal Tech Association beneficiază de 30% reducere. Discursurile din cadrul evenimentului se vor desfăşura exclusiv în limba engleză.