Mai mult de 30 de experți internaționali în domeniul juridic și al tehnologiilor de vârf din domeniile IT și conexe vor susține prezentări și workshop-uri în cadrul evenimentului organizat de o echipă din Cluj-Napoca și desfășurat pe o platformă dezvoltată de IT-iști români din Sillicon Valley. Evenimentul este o premieră pentru România.
Conferința, programată să aibă loc inițial fizic, în Cluj-Napoca, a fost mutată online din cauza actualei pandemii. Evenimentul se va desfășura pe o platformă digitală specială în cadrul căreia participanții vor putea interacționa în grupuri sau în privat, în spații digitale dedicate. Evenimentul va include și o expoziție în cadrul căreia companii tech de top își vor expune produsele, aplicațiile și soluțiile tehnice și vor face prezentări la standuri digitale.
Legal Accelerators va aduce pe scena digitală și momente de socializare și relaxare, inclusiv un concert online la care vor avea acces toți participanții înscriși și o degustare de bere la care vor avea acces doar cei care optează pentru biletele Full Event Pass, până miercuri, 18 noiembrie, ora 23:59.
Agenda orientativă a evenimentului, alături de subiectele pe care speakerii le vor aborda în cele două zile de conferință și programul momentelor de socializare și relaxare pot fi consultate aici. Programul final va fi publicat luni, 16 noiembrie.
Mihai Cărăbaș, avocat din Cluj și ”omul cu ideea” conferinței: ”Atunci când a devenit clar că pandemia nu se va încheia prea repede, aveam de ales între a anula evenimentul cu totul sau a pune în practică însăși esența conferinței: migratul realului în virtual. Ne-am dat seama că cea mai bună pledoarie pentru digitalizare este să mutăm totul – și conferința și expoziția cu evenimentele de socializare conexe – on line. Ne-am spus că dacă vom reuși să organizăm un asemenea eveniment on line, digitalizarea serviciilor de asistență juridică e floare la ureche. Am căutat platforme care să ne permită să interacționăm cât mai aproape de normalitate - mă rog, de noua normalitate - fără a pierde din componenta esențială a unui eveniment: networking si socializare.”
Până în acest moment și-au confirmat participarea peste 30 de speakeri, iar printre prezențele confirmate se numără:
- Adrian Măntoiu - Managing Director, Wolters Kluwer România
- María Jesús González-Espejo - Vice President, European LegalTech Association
- Trevor Faure - CEO, Smarter Law Solutions
- Sabin Sărmaș - Președinte, Autoritatea pentru Digitalizarea României
- Sabin Sărmaș - Președinte, Autoritatea pentru Digitalizarea României
- Traian Briciu - Președinte, Uniunea Națională a Barourilor din România
- Mercedes Brown - UK Community Engagement Manager, International Legal Technology Association
- Vasile Ţiple - Head of Legal & Compliance Automation, UiPath
- Tudor Damian - Certified Ethical Hacker
De asemenea, pe scena digitală vor urca și reprezentanți ai Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, precum și decanii celor mai importante facultăți de Drept din România.
Mai multe informații despre toți speakerii confirmați se găsesc pe legalaccelerators.com/speakers.
Temele abordate de speakeri vor include inovarea în domeniul juridic, inteligența artificială și tehnologia blockchain în domeniul juridic, securitatea cibernetică, protecția datelor, etica serviciilor juridice, etc.
Legal Accelerators nu se adresează doar celor familiarizați cu domeniul Legal Tech, ci tuturor profesioniștilor din domeniul juridic, specialiștilor în IT, experților în noile tehnologii, antreprenorilor care doresc să se dezvolte profesional și să beneficieze de cele mai recente instrumente din domeniu.
”Clujul este un centru major de inovare tehnologică și de excelență academică în domeniul științelor juririce. Conferința va aduce împreună expertiza universitară cu experiența profesioniștilor din domeniul juridic și a celor din varii domenii IT, de la de acum celebrul GDPR și protecția datelor și până la Inteligența Artificială. Avem, apoi, expoziția, în care producători de aplicații relevante pentru cu ceea ce poate oferi tehnologia mai nou în domeniul digitalizării serviciilor juridice.” spune Mihai Cărăbaș, avocat partener în cadrul Cărăbaș, Lungu – Societate Civilă de Avocați, fondator al ”Legal Accelerators”.
Biletele pentru Legal Accelerators pot fi achiziționate de aici. Studenții beneficiază de 50% reducere din prețul biletelor. De asemenea, membrii Uniunii Naționale a Barourilor din România, Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, International Legal Tech Association și European Legal Tech Association beneficiază de 30% reducere.