Acestea sunt completate de monitoarele Legion Y25-25 și G27e-20, un Tower Legion T7, headset-urile H200 și H600, tastatura Legion K500 și mouse-ul M600.

Disponibile în variantele cu procesoare AMD Ryzen 5000 H sau Intel Comet Lake sau Intel Rocket Lake, cu plăci grafice NVIDIA GeForce RTX, noile laptopuri au fost create pentru a satisface nevoile gamerilor. Dezvoltate special pentru fanii e-sports, laptopurile Lenovo Legion au integrate sistemul de ventilație Legion Coldfront 3.0, pentru sesiuni de gaming de lungă durată. În plus, procesoarele AMD Ryzen, alături de plăcile grafice NVIDIA GeForce RTX seria 30 permit laptopurilor Legion 5, 5 Pro și Legion 7 să ruleze cu 42% mai multe FPS, respectiv să ofere 16% mai multă performanță comparativ cu alte laptopuri de gaming ce folosesc aceleași plăci grafice.

Modelele Legion 5 Pro și Legion 7 ajută gamerii să experimenteze și cele mai noi jocuri cu primele ecrane QHD de 16 inci și format 16:10, care acceptă NVIDIA G-sync și AMD FreeSync. În plus, laptopurile dispun de suport HDR 400 și precizie de culoare 100% SRGB, cu o luminozitate maximă de peste 500 de niți pentru o calitate superioară a imaginii. Dacă ești curios cum se descurcă Legion 5 Pro în jocuri atunci poți citi review-ul nostru.

„Suntem mândri de noul portofoliu de gaming Legion ce conține produse dezvoltate în funcție de feedback-ul gamerilor din întreaga lume. Inginerii Lenovo nu au făcut niciun compromis atunci când au dezvoltat noile laptopuri Legion 5, 5 PRO și 7. Acestea se comportă impecabil în ceea ce privește performanța în timpul celor mai solicitate jocuri și au un design elegant, care se potrivește atât pe o masă de birou într-o companie, cât și pe mesele celor mai avizi gameri,” a declarat Lucian Condruz, Consumer Sales Leader, Lenovo România.

Sistemul de ventilație Lenovo Legion Coldfront 3.0 al laptopurilor de gaming permite un flux de aer crescut cu până la 18% comparativ cu sistemul anterior, pentru a gestiona mai bine căldura și zgomotul generate de puterea de procesare. La rândul lor, temperaturile mai scăzute ale sistemului permit performanțe optimizate și mobilitate pe tot parcursul zilei, cu o durată de viață lungă a bateriei. Pentru a elimina căldura mai bine, sistemul de radiator de cupru a fost extins cu până la 82 și au fost adăugate orificii pe capacul inferior al laptopului și sub tastatură.

Tastatura Lenovo Legion TrueStrike este o tastatură de gaming specializată, cu funcție opțională de iluminare RGB, ce oferă viteze mai mari de input și shortcut-uri pentru comutarea către funcții anti-ghosting și soft-landing.

Preț Legion 5, Legion 5 Pro, Legion 7

Un software ce folosește AI, integrat în funcția Legion Edge de la Lenovo Vantage, reduce sacadarea imaginilor și crește viteza ratei de împrospătare a imaginii, iar funcția Lenovo Q-Control (accesibilă prin shortcut-ul de tastatură Fn + Q), activează Modul Inteligent, o nouă setare de auto-optimizare a performanței din timpul gamingului. Cu Modul Inteligent pornit se activează și software-ul AI, ce detectează diferitele jocuri în mod automat și le verifică, dezactivând apoi anumite setări pentru a asigura cel mai ridicat FPS pentru acel joc.

Lenovo Legion AI Engine este combinația inteligentă de hardware, software, firmware și suport de cea mai bună clasă. Sistemul de ventilație funcționează atât asupra procesorului, cât și a plăcii grafice pentru a perite o mai bună ventilație a acestora. Toate capabilitățile AI inerente de pe Legion AI Engine declanșează acțiunile interne ale sistemului și caracteristicile software necesare pentru a canaliza orice putere neutilizată de la CPU la GPU sau invers, în funcție de locul în care este cea mai mare nevoie de ea.

Modelul Legion 5 este disponibil începând de la 3.999 lei la partenerii Lenovo din România, iar laptopul Lenovo Legion 5 Pro poate fi achiziționat la prețul recomandat de 4.999 lei. Legion 7, pentru gamerii profesioniști, este disponibil începând de la 8.499 lei în magazinele partenere.