Lenovo Home Assistant Pack e o versiune a boxei inteligente care se conectează la o tabletă din seria Tab 4. Home Assistant Pack funcționează cu Amazon Alexa și poate fi conectat la tabletele din seria Tab 4 - varianta de 8 inci, 10 inci, 8 Plus sau 10 Plus. Ce avem aici e un asistent personal activat cu vocea, dar care are și un ecran. Acesta din urmă se poate deconecta și poți folosi tableta. În schimb, boxa nu funcționează independent de ecran.

Am testat la IFA pentru câteva momente acest Home Assistant și ni s-a părut o variantă bună pentru cei care vor un asistent în sufragerie sau bucătărie. De exemplu, poți să-l întrebi cum e vremea, poate găsi rețete pe care le poate recita sau poate să se conecteze la servicii precum Spotify sau Netflix. În plus, Home Assistant Pack poate controla luminile inteligente din casă, televizorul și alte elemente de Internet of Things, precum prize, termostate, frigidere sau mașini de spălat.

În spațiul destul de aglomerat de la IFA 2017, Home Assistant Pack s-a descurcat destul de bine, deși a trebuit să țipăm la Alexa pentru a ne auzi.

Amănunt interesant pentru părinți. Lenovo oferă un pachet pentru copii, care se conectează la un cont special și oferă conținut educațional și filtrat. Accesoriul pentru tabletă costă doar 80 de dolari și urmează să fie lansat pe piață din octombrie. Lenovo Tab 4 de 10 inci costă, de exemplu 180 de dolari. Asta înseamnă că, per total, e mai ieftin decât Amazon Echo Show.