LG a prezentat la Târgul de Tehnologie IFA 2018 noua sa gamă de televizoare pentru 2018 - cele Super UHD 4K, cu procesor Alpha9, un televizor MicroLED de 173 de inci și primul televizor OLED 8K.

LG ThinQ e platforma deschisă de inteligență artificială folosită și de către televizoarele LG OLED și LG SUPER UHD, precum și Sistemul LG Centum. Aici am putut găsi televizorul 8K OLED de 88 inch, ce are o rezoluție de 7.680 x 4.320 pixeli și abilitatea de a reda culori vii și negru profund, totodată făcând posibilă vizionarea din unghiuri largi.

Televizorul 8K OLED de la LG

Televizorul LG OLED 8K de 88 inch are peste 33.000.000 de pixeli cu iluminare proprie, pentru a produce o rată de contrast de neegalat și negrul pur ce definesc calitatea recunoscută a imaginii definitorie pentru televizoarele OLED.

Deși piața de televizoare 8K este încă la început, se așteaptă o creștere a acesteia la peste 5.000.000 de unități până în 2022, iar LG se angajează să conducă piața ultra-premium prin tehnologiile sale OLED TV 8K.

MicroLED uriaș

Alte tehnologii de bază expuse pentru prima dată în această zonă includ revoluționarul ecran Micro LED de 173 inch, constând dintr-o rețea de LED-uri microscopice ce formează pixelii individuali.

Tehnologia aceasta înseamnă că LG folosește mici becuri LED în loc de pixeli. Acest lucru e diferit de tehnologia de astăzi care folosește panouri LCD, iar LED-urile sunt folosite doar pentru iluminarea televizorului. Televizoarele de acest tip au mici panouri LED care trebuie urmărite de la distanță pentru o claritate mai bună a ecranului.

La IFA 2018 LG a adus din nou canionul format din ecrane OLED. LG OLED Canyon oferă imagini fermecătoare din întreaga lume. Cinci peisaje minunate – Columbia Icefield, cascada Iguazu, canionul Antelope, Parcul Național Redwood și Haleakalā – afișate în detaliu incredibil pe cele 258 de panouri comerciale convexe și concave LG OLED de tip open-frame.

Noi televiozoare 4K - inteligență artificială

Televizoarele de la LG au și inteligență artificială care contribuie la îmbunătățirea imaginii cu ajutorul procesorului alpha9. Acesta este optimizat pentru televizoarele OLED.

Cu ajutorul acestui procesor televizoarele au câteva avantaje esențiale:

- Se reduce zgomotul din imaginile întunecate. Procesorul identifică zonele cu granulație și reduce zgomotul digital.

- De asemenea, procesorul reușește să îmbunătățească textura obiectelor și adaugă detalii mai clare pentru a vedea imaginile perfect chiar și la colțuri sau acolo unde e complicat, când avem imagini din natură sau orașe aglomerate.

- Object Depth Enhancer înseamnă că fundalul imaginilor va fi blurat în mod natural. Procesorul analizează texturile și identifică obiectele.

- Procesarea culorilor e de 7,3 ori mai precisă pe noile OLED-uri de la LG.

- Televizorul are un frame rate de 120/100 de cadre pe secundă, față de televizoarele tradiționale care au 50 de cadre pe secundă.

Pe lângă tehnologiile de inteligență artificială, e de remarcat și tehnologia Nanocell. Tehnologia NanoCell utilizează nanoparticule care absorb lumina nedorită și îmbunătățește puritatea culorilor roșu și verde afișate de ecran. Un alt avantaj al tehnologiei e că poți vedea din unghiuri mult mai largi culorile foarte clar, până la 60 de grade.