Gama de televizoare OLED 2021 de la LG reprezintă cea mai cuprinzătoare gamă de televizoare OLED ale companiei până în prezent, cu noi modele care vin în dimensiuni mai mari și care se bazează pe calitatea superioară a imaginii. Cea mai nouă serie G1 de la LG prezintă display-uri din gama OLED evo, următorul pas în evoluția tehnologiei OLED TV, care oferă o luminozitate mai bună pentru imagini puternice, clare și realiste.

Seria LG C1 se mândrește cu o gamă variată de opțiuni de dimensiuni, de la versiunea de 48 de inci, până la noul model de 83 de inci.

Cel mai recent procesor inteligent LG, α (Alpha) 9 Gen 4 AI reînnoiește performanța celor mai noi modele de televizoare LG OLED din seriile Z1, G1 și C1, pentru modelele LG QNED Mini LED QNED99 și QNED95 și pentru modelele LG NanoCell NANO99 și NANO95.

Procesorul pune în valoare tehnologia deep learning pentru a îmbunătăți upscaling-ul, astfel încât conținutul de orice calitate să arate perfect pe ecranele mari. Cel mai nou procesor LG prezintă AI Picture Pro, care recunoaște obiecte de pe ecran precum fețele și corpurile și face distincția între prim-planuri și fundaluri, procesând fiecare obiect în mod independent pentru a face imaginile mai tridimensionale. Având capacitatea de a detecta genul de conținut, procesorul α9 Gen 4 optimizează și mai mult calitatea imaginii, cantitatea de lumină din scene, analizând în același timp și condițiile ambientale din diferite medii de vizionare.

Mai mult, procesorul aduce în prim plan o nouă versiune a AI Sound Pro de la LG, care se mândrește cu două plusuri majore pentru 2021. Mixarea virtuală a sunetului surround 5.1.2 oferă o experiență audio cu ajutorul difuzoarelor încorporate ale televizorului, în timp ce Auto Volume Leveling asigură un nivel de volum constant atunci când comutați între canale sau între aplicații de streaming, fiind soluția la o problemă care a deranjat mult timp spectatorii TV.

Cele mai recente televizoare LG oferă o experiență de utilizare extrem de intuitivă datorită platformei smart webOS 6.0. Cu un Home Screen nou, complet reproiectat și cu îmbunătățiri ale performanței și caracteristicilor, webOS 6.0 oferă acces mai rapid la aplicații și o capacitate mai simplă de descoperire a conținutului, cu recomandări și mai personalizate

Televizoarele OLED 2021 de la LG sunt echipate cu funcții noi, cum ar fi Game Optimizer, împreună cu un timp de răspuns de 1 milisecundă, input lag redus și patru porturi care acceptă cele mai recente specificații HDMI.⁵ Nu numai că permite utilizatorilor să acceseze toate setările legate de joc într-un singur loc convenabil, Game Optimizer, prezent pe toate televizoarele webOS LG 2021, inclusiv pe televizoarele QNED Mini LED și NanoCell, aplică automat cele mai bune setări de imagine în funcție de tipul de joc, indiferent dacă vorbim despre first-person-shooter, role-playing sau despre un real-time strategy title. Pentru jocuri imersive pe ecran mare, cu imagini stutter-free și tear-free, televizoarele LG OLED sunt compatibile G-SYNC, acceptă FreeSync Premium și au un refresh rate variabil (VRR), care pot fi gestionate în cadrul Game Optimizer.

Mai mult, LG a extins numărul de modele de televizoare care vor accepta funcții HDMI 2.1 în 2021, cu autio return channel (eARC) îmbunătățit și modul automat low latency (ALLM) fiind acceptate pe toată gama. Televizoarele NanoCell QNED90 Mini LED, NANO90 și NANO85 de la LG vor suporta, de asemenea, un refresh rate variabil (VRR) pentru o experiență de gaming remarcabilă.