Seria 5200 de la HP poate produce până la 800 de piese pe săptămână, în funcție de complexitatea acestora. Poate fi folosită în arii extinse de activitate (industria aeronautică și auto, producție de componente electronice și bunuri de larg consum, medicină, cercetare și educație). Potrivit lui Mugur Pantaia, Managing Director la HP Inc. România, imprimantele 3D de la HP sunt folosite 35% pentru realizarea pieselor, 15% pentru prototipare, iar restul pentru producție în masă.

Conform datelor de piață, HP a ajuns cel mai folosit brand de imprimante 3D industriale dacă vorbim de soluții de peste 100.000 de dolari care înlocuiesc linii de asamblare complexe și care pot fi programate mai ușor.

A patra revoluție industrială

Dincolo de beneficiile logistice (timp de imprimare unic previzibil și consecvent, flux de lucru simplificat, software care oferă monitorizare la distanță, în timp real, notificări, rapoarte și istoric), noile imprimante asigură și o amprentă redusă de carbon. Grație CAD WORKS, materiale reutilizabile din industria de top, de la plastic rigid sau flexibil până la metal, pentru sustenabilitatea producțiilor, puse la dispoziție de HP Inc., devin disponibile în România.

Totodată, compania HP Inc. a dezvoltat o rețea de parteneri, HP Digital Manufacturing Network, cu sprijinul cărora să creeze materiale și soluții de înaltă calitate, adaptate la nevoile și cerințele clienților. Siemens și BASF sunt printre partenerii care au decis să se alăture rețelei și să colaboreze cu HP pentru a accelera adopția noii tehnologii de fabricație digitală, pe care reprezentanții HP o numesc a patra revoluție industrială.

Primul pas în această lansare este concretizat prin deschiderea canalului comercial în România pentru vânzarea echipamentelor și soluțiilor HP 3D Printing, echipamente care au la bază tehnologia proprietară HP MultiJetFusion.

HP 3D Printing se adaugă astfel portofoliului curent de soluții și echipamente IT de tipul calculatoarelor personale și echipamentelor de imprimare și scanare format A3 și A4, unde HP este deja principalul furnizor de soluții agregate și servicii aferente acestora (Managed Print Services și Device As A Service).

Seria HP Jet Fusion 5200 include în prezent trei imprimante, 5200, 5210 și 5210 Pro, cu funcții similare, însă cu diferențe la nivel de volum de producție pe care îl pot suporta. La nivel internațional, noua serie de imprimante lansate de HP Inc. au fost deja testate de companii mari precum Jaguar Land Rover.