Ospitalierii.ro este un portal de locuri de muncă care conectează angajații cu noi oportunități de angajare doar din industria ospitalității.

Platforma a fost lansată în septembrie 2020, iar până în acest moment s-au înscris peste 500 de utilizatori activi. Odată cu relaxarea măsurilor restrictive datorate pandemiei, angajatorii au început să adauge anunțuri de angajare, în special din zona litoralului românesc.

În acest moment, platforma www.ospitalierii.ro se poate accesa gratuit prin crearea unui cont de Candidat sau Angajator.

Angajatorii au acces la o bază de date cu profesioniști și potențiali profesioniști unde pot recruta direct în funcție de experiența, abilitățile, calitățile și recenziile lăsate de alți angajatori.

Candidații înscriși pe platformă își construiesc un profil cu informații relevante doar despre ocupația pe care o au, eliminând astfel clasicul CV care de multe ori îngreunează procesul de recrutare al angajatorului.

Platforma are și un sistem de rating atât pentru candidați, cât și pentru angajatori, cu ajutorul căruia, în timp, se va defini o bază de date cu reali profesioniști și angajatori serioși.

În viitorul apropiat, platforma va include și o secțiune pentru furnizori care va functiona sub forma unei baze de date prin care conectăm angajatorii cu furnizorii HoReCa – de la ustensile, la bar mobil pentru evenimente.

“Ideea s-a născut în vara anului 2016 când răspundeam de managementul barurilor în cadrul unui festival de muzică de la Timișoara (Music Travel Festival). Echipa de barmani era formată, dar după prima zi de festival, am realizat că nu toți se ridicau la nivelul așteptărilor mele. Iar în tot haosul specific unui festival aflat la început de drum, începuse să apară acest gând: “ce util ar fi să existe un site unde să poți tu căuta personal în funcție de skill-uri și feedback-ul primit de la alți angajatori!”, spune Valentin Șerban, fondatorul Ospitalierii.ro.

Candidații își pot construi un profil de profesionist, iar Angajatorii pot adăuga anunțuri de angajare. La momentul potrivit, se va introduce și un plan de abonamente pentru angajatorii care au nevoie de personal. Prețurile vor fi modice, în funcție de nevoile fiecărui angajator care vor avea acces la ghiduri, baza de date cu candidați și furnizori.

Pe viitor, Valentin și-a propus ca prin intermediul platformei Opitalierii.ro să dezvolte o comunitate activă prin care membrii vor avea acces la evenimente, competiții, cursuri, ghiduri pentru începători, ghiduri de bune practici și informații utile din industria ospitalității.

“Îmi doresc ca platforma Ospitalierii.ro să devină un reper pentru toți cei care activează în industria ospitalității”, mai spune Valentin Șerban.