Cei de la Bloomberg ne dezvăluie faptul că Apple va lansa două versiuni de MacBook Pro: MacBook Pro 14 inci și MacBook Pro 16 inci. Modelul de 14 inci va înlocui versiunea high end de 13 inci a vechiului MacBook Pro, în timp ce versiunea low-end de 13 inci va mai fi disponibilă la vânzare.

Noile MacBook Pro vor avea panouri MiniLED cu rezoluții mari. Informațiile disponibile la acest moment indică rezoluții de 3024 x 1964 de pixeli sau 3456 x 2234 de pixeli.

Apple MacBook Pro 14 și MacBook Pro 16

Un element important este întoarcerea încărcării MagSafe pe laptop-uri. După ce MagSafe a venit pe iPhone-uri anul trecut, Apple readuce tehnologia pe MacBook Pro. Astfel, laptopurile se vor încărca mai rapid și atunci când te împiedici de fir nu vei mai dobora și laptopul deoarece cablul se va desprinde din portul de încărcare.

Un alt element important ar fi disparția Touch Bar-ului de pe MacBook Pro. Se pare că această bară sensibilă la atingere de deasupra tastaturii nu a avut un impact prea mare asupra utilizatorilor de laptopuri Apple și compania americană ar renunța la aceasta pe următoarea serie de MacBook Pro.

O altă îmbunătățire semnificativă este reîntoarcerea porturilor HDMI și a cititoarelor de carduri SD pe MacBook Pro, ce au fost scoase fără explicații în 2016.

Totuși, vedeta noilor laptopuri va fi probabil noul procesor Apple, care va purta denumirea de M1X sau M1Z și va fi prima dată când Apple va lansa un MacBook Pro cu propriul procesor. Acesta va avea 10 nuclee dintre care 8 vor fi performante, iar alte două vor fi mai puțin performante dar eficiente din punct de vedere energetic. Diferența de denumire ar veni din faptul că M1X ar avea un procesor grafic cu 16 nuclee, iar M1Z ar veni cu 32 de nuclee. De asemenea, noile procesoare vor suporat până la 64 GB memorie RAM.

Cât de curând vom afla dacă toate aceste informații se vor confirma oficial și dacă Apple va prezenta și altceva în plus față de aceste laptopuri.