Astfel, Kinderpedia devine sistem unic de operare pentru Maple Bear CEE și pune la dispoziție un instrument digital capabil să susțină atât activitatea on-line, cât și pe cea de la clasă, în noul context al educației mixte.

Kinderpedia reduce timpul administrativ al profesorilor cu până la 40%, îmbunătățește semnificativ implicarea părinților în educația copiilor și oferă managerilor unităților de învățământ o viziune completă asupra activităților și a comunicării.

“Este, pentru noi, o mare satisfactie să fim soluția preferată a unuia dintre cele mai prestigioase branduri educaționale din lume și suntem încântați să contribuim la valoarea pe care Maple Bear o aduce în educație și în societate, în această parte a Europei. Kinderpedia și Maple Bear împărtășesc viziunea comună de a transforma familia într-un jucător activ în procesul educațional, cu ajutorul tehnologiei.” a declarat Daniel Rogoz, CEO & Co-fondator Kinderpedia

Kinderpedia reunește în aceeași platformă digitală toate instrumentele administrative necesare pentru buna desfășurare a orelor la clasă. De la check-in cu QR code pentru a face prezența elevilor, sau accesul instantaneu la orar, catalog și carnet de note, până la predarea video la distanță și modulul de teme sau mesageria rapidă, Kinderpedia furnizează infrastructura digitală pentru modernizarea sistemului de învățământ din România, precum și la nivel european. În plus, platforma oferă funcții de facturare automată, management financiar și plată online a taxelor școlii, prin integrarea cu sisteme de plată electronice.

“Platforma digitală Kinderpedia ne permite să oferim o comunicare transparentă și eficientă la cele mai înalte standarde în cadrul întregii rețele de școli și grădinițe. Deoarece ne dorim să construim o rețea de 50 de centre Maple Bear în 22 de țări din regiune, uniformitatea și eficiența reprezintă valorile cheie prin care dorim să sprijinim proprietarii școlilor noastre. Modulele de management și cel financiar oferite de Kinderpedia vor deveni sistemul nostru de operare și vor ajuta personalul nostru să se concentreze mai mult asupra procesului educațional și mai puțin asupra sarcinilor administrative.” a declarat Yann Bidan, CEO Maple Bear CEE.

Grădinițele Maple Bear respectă în totalitate cerințele educaționale definite în curicula națională. În plus, copiii beneficiază în sistem bilingv de strategiile, tehnicile de predare și bunele practici educaționale ale sistemului canadian, situat în mod constant în topul celor mai bune sisteme de învățământ din lume. În 2018, Programul Internațional de Evaluare a Elevilor (PISA) a clasat Canada pe locul 1 în domeniile știință, matematică și citire, în între țările vorbitoare de limba engleză. Modelul Maple Bear vizează o educație completă a copilului – fizică, intelectuală, emoțională și socială, în care trei componente sunt fundamentale: creativitatea, colaborarea și gândirea critică.

Prima franciză Maple Bear din România a fost deschisă in 2019, la Sibiu și a fost urmată de alte trei unități. În septembrie 2020 se vor mai deschide două grădinițe la Cluj și o școală primară în Bulgaria, la Sofia. În România, Maple Bear își propune să deschidă 10 unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial. Lanțul ia în considerare și posibilitatea extinderii la învățământul liceal. Maple Bear intenționează să deschidă 50 de unități educaționale în Europa Centrală și de Est. Rețeaua este prezentă în 22 de țări, cu 475 de unități, de la grădinițe până la licee, cu 45.000 de elevi.