După rezultatele din 2022, când compania Trencadis a încheiat anul cu afaceri de 24,5 milioane euro (121 milioane lei), în avans cu 21% față de 2021 (cele mai mari venituri din istoria de peste 16 ani a companiei), pipeline-ul de proiecte pentru 2023 este unul consistent, în creştere faţă de 2022 datorită competenţelor profesionale ale echipei şi livrării în cele mai bune condiţii a proiectelor complexe de transformare digitală.

“Principala mea provocare din noul rol de investitor și acționar majoritar este să continui povestea de succes Trencadis, să devenim cel mai mare integrator românesc de soluții IT pentru sectorul public și să ne consolidăm această poziție până la finalul perioadei de implementare a proiectelor finanțate prin PNRR. Și să ne păstrăm, în același timp, ADN-ul 100% antreprenorial care ne conferă flexibilitate și agilitate, calități necesare în sectorul public, unde rapiditatea deciziilor este foarte importantă”, a declarat Marian Murguleț, CEO Trencadis.

Trencadis este un brand foarte puternic în piața de IT din România, cu un portofoliu de proiecte naționale implementate cu succes precum RO-ALERT livrat în 2017 în doar două luni (pentru IGSU și STS) sau proiecte educaționale de anvergură EDULIB - Platforma Digitală cu Resurse Educaționale deschise (pentru AARNIEC și Ministerul Educației) sau Sistemul Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate (Big Data pentru CNAS) aflate în implementare în acest moment.

“Încă din momentul în care am hotărât să-mi îndrept toată atenția către Sessions, start-up-ul pe care l-am fondat în 2020, mi-am dorit să găsim pentru compania Trencadis o soluție care să implice capital românesc și pasiune pentru impact pozitiv. O soluție care să asigure continuitatea misiunii de inovare a sectorului public prin tehnologie. Preluarea de către Marian a pachetului majoritar este de departe cel mai bun scenariu posibil pentru viitorul Trencadis. În ceea ce mă privește, după exitul din Trencadis, rămân dedicat proiectului de scalare a Sessions, companie cu un produs prin care producem deja impact global în zona de colaborare și comunicare video”, a declarat Radu Negulescu, în prezent CEO și fondator al Sessions.

Sessions este o platformă de comunicare și colaborare creată pentru întâlniri mai eficiente, pentru ședințe mai complexe și cu funcționalități care să aducă productivitate și eficiență videoconferințelor. Startup-ul tech Sessions a atras anul trecut o investiție în valoare de 4,5 milioane de dolari.

“În ultimul an, am învățat de la Radu Negulescu ce înseamnă apetitul și mentalitatea de a fi antreprenor, de a injecta în business doza necesară de risc pentru a-l crește și să rămâi competitiv în același timp. Îmi doresc să duc mai departe pasiunea dezvoltării unui proiect cu adevărat scalabil care să genereze un impact cât mai mare în societate pentru că, până la urmă, suntem egali cu impactul pozitiv pe care reușim să-l generăm în rândul semenilor noștri. Cred în schimbarea în bine a umanității prin tehnologie și inovare, prin democratizarea tehnologiei”, spune Marian Murguleț, noul acționar majoritar al Trencadis, după ce a preluat acțiunile deținute de Radu Negulescu, Carlo Burci și Mihaela Moldovan. First Investment Holding rămâne acționar al companiei cu cele 22,48%.

La peste un an de la preluarea conducerii executive a companiei, perioadă în care echipa Trencadis a trecut printr-un proces amplu de schimbare și transformare, Trencadis are în acest moment una dintre cele mai bune echipe specializate în proiecte de transformare digitală din sectorul public din România. Echipa Trencadis se sprijină pe un nucleu de specialiști din zonele de presales, arhitectură, analiză de business și project management cu abilități unice în piața IT din sectorul public din România.

Prin regândirea filosofiei de business de anul trecut, Marian Murguleț a luat împreună cu echipa Trencadis opţiunea de a deveni cel mai mare integrator românesc pe piaţa IT din sectorul public şi lucrează în acest demers împreună cu parteneri, subcontractori şi furnizori pe care continuă să îi aleagă cu mare grijă pe baza referințelor și a calității livrărilor.

Cine este Marian Murguleț

Cei peste 23 de ani de activitate profesională atât în sectorul public cât și în cel privat, dintre care peste 13 ani în domeniul IT - inclusiv un an și jumătate ca deținător al portofoliului de CIO al Guvernului României, Marian Murguleț este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în transformare digitală a sectorului public din țara noastră. El a dobândit de-a lungul celor două decenii de activitate profesională o cunoaștere foarte bună a problemelor și a poveștilor de succes din administrația publică, respectiv a pieței de IT din România, a ecosistemului companiilor de profil.

Mai departe, într-un orizont de timp de 12 luni, activitatea Trencadis se va concentra pe următoarele motoare de creștere:

  • diversificarea liniilor de business, a tipurilor de proiecte implementate având la baza referințe din proiecte naționale de mare complexitate. Doar dacă luăm în calcul referința EDULIB în valoare de peste 90 de milioane de lei în prezent (faza de construcție) și care se va dubla în următoarele câteva luni odată cu finalizarea implementării, observăm că Trencadis va putea participa în calitate de Lider de consorțiu/asociere pentru orice proiect de transformare digitală.
  • continuarea sporirii competențelor tehnice ale echipei Trencadis în paralel cu consolidarea și creșterea numărului de specialiști.
  • parteneriate cu marii furnizori de tehnologie din zona de cloud, cyber-security, tehnologie în general.