Înscrierile se pot face până pe data de 8 septembrie pe https://meet-and-code.org/ro/ro/.

Organizațiile non-profit din țară (asociații de elevi, asociații de profesori, asociații partenere școlilor și nu numai) sunt invitate să aplice pe https://meet-and-code.org/ro/ro/, până pe 8 septembrie 2021, pentru finanțări în valoare de 300 de euro pentru a organiza evenimente exclusiv online care promovează și contribuie la dezvoltarea competențelor digitale și de programare ale copiilor și tinerilor.

În ultimii 4 ani, peste 178.000 de tineri și copii din toată Europa au luat parte la peste 4.000 de evenimente Meet and Code de programare și tehnologie.

Primele patru ediții Meet and Code din România

Meet and Code a însemnat până acum peste 12.000 de elevi și studenți din toate regiunile țării care au descoperit tehnologia prin cursuri online despre programarea cu micro:bit, Scratch, ozoboți sau modelare și printare 3D, construire de aplicații pentru comunitate, jocuri online și eoliene virtuale, asamblarea și programarea dronelor, robotică sau ateliere de storytelling digital. Peste 120.000 euro au fost acordați pentru a finanța 295 de evenimente locale.

Meet and Code premiază suplimentar cele mai bune evenimente finanțate

În plus față de acordarea finanțărilor pe proiecte, Meet and Code va oferi și premii pentru cele mai creative și originale evenimente online prin care organizațiile nonprofit și-au propus să atragă copii și tinerii spre programare și tehnologie.

Organizațiile care primesc o finanțare Meet and Code se vor putea înscrie în Competiția Meet and Code, desfășurată la nivel european, în una dintre cele cinci categorii: Girls do IT!, Community, Diversity, Code for the Planet și Code for Europe.

În cadrul fiecărei categorii vor fi premiate 3 evenimente care vor fi prezentate într-un repozitoriu european de bune practici. În plus, câștigătorul fiecărei categorii va primi și un premiu de 2.000 de euro.

Anul trecut, un proiect educațional din România a fost ales finalist al competiției Meet and Code, din mii de proiecte din toată Europa: “Programarea pe nevăzute: de unde începem?” organizat de Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAIS).

În cadrul atelierului introductiv în programare, 20 de adolescenți cu deficiențe de vedere au făcut primii pași în lumea programării. Activitățile au contribuit și la dezvoltarea ghidului "Primii pasi în programare, utilizând cititorul de ecran" pentru adolescenți nevăzători.

Meet and Code 2021 sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 35 de țări: România, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Garmania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit și Ucraina.