Datorită compatibilității cu standardul 802.11ac, modelul MR50G oferă viteze de până la 1900 Mbps (600 Mbps în banda de 2.4 GHz și 1300 Mbps în banda de 5 GHz), astfel că PC-urile, smartphone-urile și laptopurile pot funcționa împreună la o viteză optimă, asigurând atât browsing, cât și divertisment non-stop și streaming 4K fără întreruperi.

Mai mult, cele 6 antene externe High-Gain, echipate cu tehnologia Beamforming , oferă semnal Wi-Fi în toată casa. Concret, aceasta detectează dispozitivele conectate și direcționează semnal Wi-Fi către fiecare dintre ele, menținând o conexiune stabilă oriunde și oricând. De asemenea, porturile Full Gigabit utilizează la maximum accesul la Internet și transferă datele prin cablu la viteze gigabit pentru performanțe de top, indiferent de intensitatea activității din rețeaua de acasă.

Datorită tehnologiei 3x3 MU-MIMO, noul router MR50G poate comunica simultan cu dispozitive multiple, crescând astfel throughput-ul general al rețelei și evitând problemele cauzate de congestionarea dispozitivelor.

Tot pentru o rețea eficientă, care se adaptează nevoilor utilizatorului, Mercusys a implementat funcția Smart Connect, cu ajutorul căreia terminalele pot alege automat în mod inteligent cea mai bună bandă disponibilă, în funcție de activitatea pe care vor să o realizeze. Cele două benzi Wi-Fi, cu același SSID, ajută dispozitivele să aleagă inteligent cea mai bună bandă disponibilă, pe cea care poate oferi cel mai puternic semnal și cea mai rapidă viteză.

Modelul beneficiază de suport IGMP Proxy / Snooping, Bridge și Tag VLAN pentru a optimiza streamingul IPTV, iar utilizatorii pot beneficia și de serviciile IPv6 oferite de ISP-ul propriu și pot accesa site-urile IPv6. De asemenea, Modul Access Point extinde rețeaua susținută de un cablu, transformând-o în rețea wireless, pentru mai multă flexibilitate și adaptabilitate.

Routerul Mercusys MR50G AC1900 Dual Band Gigabit va fi disponibil începând cu luna iulie, la un preț recomandat de 249 RON și poate fi achiziționat din marile magazine online din România.