Totodată, s-a discutat și despre modul în care computerele cuantice ar putea rezolva unele dintre cele mai mari provocări ale planetei.

”Tehnologia digitală influențează toate aspectele economiei și societății noastre, creând oportunități fără precedent pentru organizațiile de orice dimensiune,” a declarat Satya Nadella, CEO, Microsoft. Următoarea frontieră în domeniul computațional

Urmare a 12 ani de investiții în viziunea sa de a crea un computer scalabil, care are la bază fizica cuantică, Microsoft a anunțat crearea unui nou limbaj de programare optimizat pentru exploatarea computerelor cuantice scalabile și integrarea solidă a acestui limbaj de programare în Visual Studio, oferind dezvoltatorilor opțiuni de debugging, asistență și simulatoare de ultimă generație care pot rula local sau în Microsoft Azure.

Aceste instrumente vor fi disponibile gratuit, la sfârșitul acestui an. Dezvoltatorii se pot alătura începând de astăzi comunității cuantice Microsoft.

Noi capabilități pentru angajaţi şi o nouă cultură de lucru

Microsoft a anunţat, de asemenea, extinderea Microsoft 365 cu două soluţii pentru a oferi noi capabilități angajaților şi clienţilor din mediul academic. Compania a introdus şi noi capabilităţi inteligente de căutare, o nouă viziune de comunicare inteligentă centrată pe Microsoft Teams, capabilități de securitate şi de îmbunătăţire a gestionării IT, pentru a-i ajuta pe clienţi să respecte politicile și reglementările de securitate şi conformitate, inclusiv Regulamentului General de Protecţie a Datelor (GDPR).

  • Microsoft a introdus o nouă viziune de comunicare inteligentă, intenţionând să ofere capabilităţile Skype for Business Online în cadrul Microsoft Teams, alături de servicii cognitive şi de date, transformând astfel Teams în hub-ul principal pentru lucrul în echipă în Office 365, incluzând servicii permanente de chat, voce şi video.
  • Microsoft 365 F1 reuneşte Office 365, Windows 10 şi Enterprise Mobility + Security pentru a oferi noi capabilități celor peste 2 miliarde de angajați la nivel global, care reprezintă primul punct de contact dintre o companie şi clienţii săi sau care sunt direct implicaţi în producţie.
  • Microsoft 365 Education include Office 365 for Education, Windows 10, Enterprise Mobility + Security şi Minecraft: Education Edition. Acesta oferă studenţilor, facultăţilor şi personalului academic toate instrumentele necesare pentru a crea şi a colabora în siguranţă.
  • Căutarea inteligentă utilizează AI şi machine learning pentru a furniza rezultate de căutare mai relevante, oriunde în Microsoft 365. Noile experienţe includ previzualizare privată a Bing pentru organizaţii, care oferă o imagine unitară a rezultatelor de căutare personalizate, contextuale, din interiorul şi din afara organizaţiei.

Noua integrare LinkedIn cu cardurile de profil Microsoft oferă acum posibilitatea de a vedea informații din profilele de LinkedIn în aplicațiile și serviciile Microsoft. Această nouă experiență, se lansează acum pentru clienții „first release” în Outlook Web Access, SharePoint și OneDrive for Business și îmbunătățește modul de colaborare și de construire a relațiilor, prin oferirea de informații legate de colaboratori, din interiorul și din afara organizației, chiar în Office365.

Din ianuarie 2018, HP Inc. şi Lenovo se vor alătura Surface pentru a susține Windows AutoPilot, prin furnizarea ID-urilor de dispozitive către companii pentru anumite comenzi. Astfel, utilizatorii vor putea să seteze cu uşurinţă un dispozitiv nou dotat cu configuraţia companiei şi aplicaţii gata de utilizare, înlăturând nevoia unei intervenții din partea personalului IT.

Microsoft 365 oferă funcţii optimizate ale Advanced Threat Protection (ATP), cum ar fi capabilităţi îmbunătăţite de „anti-phishing”, protecţie extinsă pentru SharePoint Online, OneDrive for Business şi Microsoft Teams şi o integrare între platforma de cloud şi capabilităţile de detectare a ameninţărilor în materie de identitate locală.

Modernizarea proceselor de afaceri prin cloud şi AI

Microsoft a extins Dynamics 365 cu noi soluţii create pentru a aborda scenarii complexe, cu valoare ridicată, ale organizaţiilor, adaptate proceselor, sistemelor şi datelor existente. Prima soluţie include un agent virtual inteligent pentru deservirea clienţilor, un asistent inteligent pentru personalul dedicat serviciului pentru clienţi şi instrumente de gestionare a conversaţiilor, toate bazate pe Microsoft AI.

Integrare consolidată între PowerApps, Microsoft Flow şi Office 365 şi Dynamics 365. Orice utilizator business familiar cu formularele InfoPath, bazele de date Access sau SharePoint poate crea acum aplicaţii care extind şi automatizează procesele de afaceri cu PowerApps şi Microsoft Flow.

Platforma de cloud enterprise

Microsoft Azure introduce noi stadii de productivitate organizațională, experiențe inteligente de gestionare a datelor și încredere sporită în mediul de business – toate acestea, printr-o abordare unică și consecventă a platformei de cloud hybrid în ceea ce privește datele, aplicațiile și infrastructura, fie că acestea se află pe serverele fizice (on-premises) sau în cloud.

Azure Stack este disponibil prin partenerii OEM ai Microsoft precum Dell EMC, HPE și Lenovo. Ca extensie a platformei Azure, Azure Stack este o soluție cu adevărat unică pe piață, care asigură consistență. Astfel, organizațiile pot dezvolta și implementa aplicații utilizând aceleași API-uri, instrumente și experiențe pe care le-ar utiliza în platforma de cloud, Azure.

Disponibilitatea SQL Server pe Linux, Windows și Docker odată cu disponibilitatea generală a SQL Server 2017. SQL Server este prima bază de date ”născută în cloud”, disponibilă și pe serverele fizice. SQL Server 2017 oferă pentru prima dată puterea computațională a SQL Server pe Windows, Linux, cât și în container-ele de Docker, permițând developerilor să dezvolte aplicații inteligente folosind limba și mediile de dezvoltare preferate pentru a determina o productivitate crescută, împreună cu un grad ridicat de performanță și securitate a datelor.

Serviciul complet automatizat de migrarea a bazelor de date, Database Migration Service și SQL DB Managed Instance sunt acum disponibile clienților pentru a ridica și migra cu ușurință bazele lor de date de pe serverele fizice SQL server către baza de date Azure SQL.

Azure Hybrid Benefit pentru SQL Server va permite clienților să valorifica la maxim investițiile în licențe prin tarife cu discount, extinzând promisiunea platformei de cloud hibrid asupra investițiilor în date ale clienților.

Previzualizarea noilor actualizări ale Azure Machine Learning va oferi dezvoltatorilor AI și analiștilor de date un nou set de instrumente pentru a dezvolta și gestiona prototipuri de machine learning și AI oriunde – în platforma de cloud, pe serverele fizice sau prin tehnologia „edge”. Aceste noi actualizări le vor permite, de asemenea, dezvoltatorilor AI și analiștilor de date să fie mai productivi, beneficiind de cele mai des folosite medii de dezvoltare open source, instrumente și siteme runtime.

Actualizări ale Microsoft Cognitive Services, o colecție de API-uri inteligente care permite dezvoltatorilor să adauge cu ușurință capabilități AI aplicațiilor proprii. Actualizările introduse includ disponibilitatea generală a analizei de text (text analytics), un serviciu de procesare lingvistică bazat pe platforma de cloud, care include funcționalități precum analiza sentimentelor (sentiment analysis), extragerea de fraze-cheie și detecția limbii pe text. În luna următoare vor fi introduse Bing Custom Search, o experiență personalizată pentru o secțiune a Web-ului, și Bing Search v7, care va returna rezultate mai relevante utilizând Bing Web, știri, video, căutare de imagini, precum și o versiune nouă a funcțiilor „autosuggest” și „spellcheck”.