În 2020, inteligența artificială reinventează ideea de recunoaștere facială și o aplică și pentru mâncare. Cu alte cuvinte, noua funcție „Smart Food ID”, introdusă pentru Generația 7000 a cuptoarelor Miele, poate identifica fiecare ingredient introdus în cuptor, fie că este vorba despre cartofi wedges, legume pregătite mediteranean sau brioșe și să regleze automat setările.

Utilizatorii nu trebuie decât să confirme că preparatul afișat pe display-ul cuptorului este corect, iar acesta va porni singur programul adecvat. În acest moment, camera poate recunoaște până la 20 de tipuri de mâncare, dar lista este actualizată constant.

Funcția „Smart Browning Control” va utiliza aceeași cameră HD pentru a determina momentul în care preparatul este copt și oprește cuptorul. Cele 2 inovații se completează perfect cu funcția „TasteControl”, ce previne uscarea mâncării prin întredeschiderea ușii cuptorului la finalul procesului, astfel încât temperatura scade cu până la 100 de grade în doar 5 minute. Ulterior, ușa este închisă înapoi automat, iar preparatul ținut cald prin funcția „Keeping warm”.

Atât „Smart Food ID” cât și „Smart Browning Control” vor fi disponibile în curând, prin intermediul unui simplu update de la distanță și vor fi compatibile și cu modelele achiziționate anul trecut.

Pentru bucătarii amatori, care nu sunt neapărat cei mai buni prieteni cu termenul „temperatură ideală”, Miele vine în ajutor cu un upgrade al asistentului virtual „CookAssist”. Parte tot din aplicația generală Miele Smart Home, acest ghid electronic se conectează wireless la plita cu inducție și, cu ajutorul a zeci de rețete înmagazinate, ghidează utilizatorii pas cu pas, inclusiv cu ajutorul fotografiilor, prin întreg procesul de preparare.

Practic, aceștia pot urmări în timp real curba de încălzire a plitei, iar când senzorul „TempControl” detectează temperatura ideala, aplicația va transmite o notificare pe dispozitivul mobil. Ulterior, în baza unor algoritmi performanți, plita va menține temperatura constantă și va atenționa utilizatorii doar în legătură cu momentul în care friptura, de exemplu, trebuie întoarsă, precum și despre finalizarea procesului de gătire.

Cu ajutorul start-up-ului KptnCook, Miele va furniza zilnic clienților ce utilizează această funcție inovatoare 3 rețete rapide, ce nu durează mai mult de 30 de minute. Utilizatorii vor primi atât instrucțiuni detaliate, dar și fotografii cu produsul finit, precum și lista personalizată de cumpărături pentru fiecare preparat în parte.