Fondatorul LaunchPodium, antreprenorul de origine australiană Mike Parsons, devine Chief Innovation Officer al companiei româneşti de software, urmând ca startup-ul pe care l-a fondat în San Francisco să se tranforme în divizia de inovaţie a Qualitance - Qualitance Innovation Labs.

Mike Parsons CIO QUALITANCE

Începând din 1 iunie, Mike Parsons devine Chief Innovation Officer (CIO) la Qualitance, urmând să coordoneze linia de inovaţie a companiei şi activitatea biroului din SUA.

“Focusul nostru este să ajutăm companiile să integreze tehnologii de ultimă generație - inteligență artificială, internet of things, augmented reality și realitate virtuală - și design thinking pentru a accelera crearea de soluții web și mobile inovatoare. În noul meu rol de Chief Innovation Officer îmi propun să integrez inovația în fiecare proiect și să inspir clienții Qualitance să folosească metodologii și tehnologii prin care să creeze produse cu impact pozitiv în organizaţiile lor, în viețile oamenilor și care să încânte utilizatorii care le folosesc”, afirmă Mike Parsons, CIO Qualitance.

Mike Parsons este fondatorul a patru startup-uri, primul dintre acestea fiind un radio online, în 1997, iar ultimul, LaunchPodium, specializat în consultanţă de marketing online, în 2014. Totodată, timp de peste 10 ani, Mike a condus din poziţia de Managing Director patru agenţii printre care DDB Tribal în Amsterdam şi Londra şi 215 McCann în Statele Unite, unde a coordonat campanii pentru clienţi precum Nike, Levi’s, Microsoft, Xbox, HP, General Motors, Volkswagen sau Nestle, câştigând cele mai prestigioase premii ale industriei - Cannes Lion, Effie, TED, David Ogilvy Awards şi D&AD Pencils.

Din 2014, Mike a coordonat echipa de inovaţie din care făcea parte şi Tom Chi, cofondator al Google X şi membru în board-ul de advisori Qualitance, livrând peste 20 de proiecte de inovaţie pentru corporaţii precum General Electric, Nike, Wells Fargo, Levi's şi startup-uri.

“Cooptarea lui Mike în Qualitance a venit firesc, noi lucrând deja cu el pentru a livra proiecte de inovație, cel mai recent fiind în februarie 2016, un proiect de realitate virtuală, și extinde la următorul nivel prezența noastră în Silicon Valley. Acum putem scala semnificativ atât capabilitățile de livrare de programe de inovație, cât și ale proiectelor de tehnologie, care vor beneficia de experiența echipei noastre, oferind astfel tuturor clienților oportunitatea de a crea împreună produse și servicii revoluționare, la nivel de concept și tehnologie”, a declarat Ioan Iacob, CEO Qualitance.

Fondată în 2007, Qualitance lucrează cu companii Fortune 500 şi cu startup-uri pentru a construi sisteme software scalabile şi proiecte strategice de inovație prin tehnologie.