” Scopul programului Start-Up Nation este acela de a ajuta întreprinzătorii aflați la început de drum să pornească o afacere. De aceea, obiectivele urmărite au în centrul lor stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative”, spun reprezentanții ministerului.

Astfel, reprezentanții Ministerului pentru IMM-uri spun că ”cesiunea de acțiuni ale societăților comerciale este legală, ea neîncălcând nici legislația și nici prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation”.

”De altfel, identificarea unor oportunități de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului”, anunță aceștia.

Oficialii Ministerului pentru Mediul de Afaceri atrag atenția faptului că noii deținători ai acestor societati comerciale, beneficiare de ajutor de minimis în cadrul programului, trebuie să știe că vor prelua inclusiv obligațiile ce decurg din implementarea schemei, cum ar fi, de exemplu, menținerea locurilor de munca create prin program pe parcursul a 2 ani sau păstrarea echipamentelor pentru care s-a obținut finanțarea.

”In același timp, însă, cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conștienți de un fapt: planul de afaceri este unul gândit pentru altcineva și nu este neapărat cel mai potrivit pentru ei. Ei vor avea obligația de a lucra cu ceva croit pe alte repere, care nu poate fi adaptat nevoilor și structurilor lor”.

Identificarea unor oportunități de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului

Totodată, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, a dispus monitorizarea cu atenție a tuturor proiectelor din programul Start-Up Nation, pentru că: ”este important să creștem atractivitatea programului pentru antreprenori și să simplificăm, în ediția 2018, pe baza experienței anului trecut, accesul la finanțare. Vom intensifica ritmicitatea consultărilor cu mediul de afaceri pentru a adopta, împreună cu acesta, soluții de fluidizare a procedurilor pentru întreprinzătorii care văd în Start-Up Nation șansa reală de a-și îndeplini visul de a deveni antreprenori de succes, de a avea un nivel de trai ridicat și o viață mai bună”, a declarat ministrul Radu Oprea.

La finalul săptămânii trecute, consultantul Răzvan Pascu scria pe profilul personal de Facebook că au fost publicate aproximativ 200 de anunțuri de vânzare a proiectelor Start-Up Nation pe OLX, cifra fiind oferită chiar de reprezentanții OLX.

“80% din proiecte au fost scoase la vânzare în ultimele trei luni, iar în acest moment avem puțin peste 100 de anunțuri active. Ca prețuri, cele mai multe sunt între 4.000 și 5.000 de euro, însă sunt și proiecte scoase la vânzare pentru prețuri mai mari”, se arată în mesajul OLX publicat de Răzvan Pascu.