Mobilize răspunde unor nevoi noi ale consumatorilor și contribuie la crearea unor ecosisteme energetice durabile, potrivit obiectivului Groupe Renault de a atinge zero emisii carbon și a ambiției sale de a contribui la dezvoltarea economiei circulare.

Marca va propune noi soluții de transport pentru persoane și mărfuri, din punctul A în punctul B, cu sau fără ajutorul unui automobil.

Mobilize reunește activitățile Groupe Renault legate de mobilitate, energie și soluții de date. Ea beneficiază de expertiza RCI Bank and Services în ceea ce privește finanțarea și instrumentele de gestionare și de optimizare a flotelor.

Marca va dezvolta parteneriate și ecosisteme deschise noi, pentru a obține avantaje semnificative în materie de timp și de eficiență, contribuind totodată la rezolvarea unor probleme majore cu care se confruntă industria auto:

  • Reducerea ecartului dintre timpul de utilizare și costul mașinii, în condițiile în care, în prezent, mașinile rămân neutilizate 90% din timp.
  • Creșterea valorii reziduale pentru a preveni scăderea valorii vehiculelor noi cu peste 50% după 3 ani.
  • Atingerea obiectivului „zero emisii de carbon”.

Mobilize va oferi servicii de mobilitate flexibile pentru persoane și bunuri, adaptate la evoluția așteptărilor consumatorilor, companiilor și orașelor.

Bazându-se pe cele peste 6.000 de showroom-uri Renault din Europa, Mobilize va putea oferi soluții de mobilitate în orice oraș și regiune, pentru utilizări a căror durată poate varia de la câteva minute la câțiva ani.

Alături de numeroasele startup-uri din domeniul energiei și al mobilității aflate în portofoliul său, Mobilize va concepe totodată cele mai bune soluții pentru clienții săi.

Vehicule dedicate serviciilor de mobilitate

Mobilize dispune de propriile echipe dedicate ingineriei și design-ului. Ea va propune astfel mai multe modele de vehicule. 100% electrice, acestea vor fi totodată modulabile și robuste, concepute pentru o utilizare intensă și adaptate unor noi nevoi de mobilitate: transport cu șofer, car sharing, livrarea pe ultima sută de metri și transport la cerere.

Simplificarea achizițiilor de flote prin servicii de finanțare.

RCI Bank and Services este partenerul oficial cu ajutorul căruia Mobilize oferă un acces ușor la soluții și servicii financiare, de la abonament și leasing, până la plata per serviciu. Astfel, costul de proprietate al flotei poate deveni variabil.

Utilizarea mai eficientă ca durată a vehiculului prin intermediul platformelor software de mobilitate, date și a inteligenței artificiale

Mobilize beneficiază de expertiza Renault Software Factory, Software République și a partenerilor săi pentru dezvoltarea de algoritmi și de software de procesare a datelor, permițând o mai bună predicție a cererii utilizatorilor și o alocare mai bună a vehiculelor. Mobilize urmărește creșterea ratei de utilizare a mașinii cu cel puțin 20%.

Servicii de întreținere și reciclare pentru flotele de carsharing.

Atunci când vehiculele nu vor mai fi utilizabile, ele vor putea fi preluate de serviciile de întreținere și reciclare ale Renault Re-Factory din Flins. Când bateriile vehiculelor electrice nu vor mai putea fi utilizate pe mașini, Mobilize le va recicla, oferindu-le o a doua viață ca sursă de energie staționară.

Mobilize investește deja în dezvoltarea unui ecosistem energetic care să includă soluții inteligente de încărcare și de stocare a energiei, pentru a susține astfel tranziția energetică. Ea oferă o combinație de soluții ce pot fi integrate în așa-numitele „Smart Islands” (insule inteligente) - cartiere sau orașe întregi organizate conform unei planificări urbane inteligente - pentru a le ajuta să atingă obiectivul „emisii de carbon zero”.

Pentru a promova și mai mult mobilitatea electrică, Mobilize va oferi soluții care să faciliteze adoptarea vehiculelor electrice. Astfel, Mobilize va propune un card de încărcare astfel încât clienții să localizeze cu ușurință punctele de încărcare publice și să plătească cu o singură soluție de plată, peste tot în Europa. Pentru clienții de flote EV și PHEV, Mobilize va oferi, prin intermediul filialei sale Elexent, un acces facil la infrastructura de încărcare din toată Europa.

EZ-1 Prototype este un vehicul emblematic al mărcii Mobilize. El ilustrează viziunea de design care va constitui specificul mărcii: designul vehiculului înglobează serviciul oferit. Mobilize EZ-1 Prototype este o nouă soluție de mobilitate urbană, concepută pentru utilizarea partajată. Conectat, vehiculul va beneficia de acces fără cheie și va interacționa cu utilizatorii prin intermediul smartphone-ului .

Mobilize EZ-1 Prototype este un vehicul electric compact pentru 2 persoane. Vehiculul are doar 2,3 metri lungime, ocupând astfel un spațiu la sol minim. Ușile integral din sticlă oferă utilizatorilor o vedere de ansamblu asupra peisajului urban înconjurător.

Mobilize EZ-1 Prototype beneficiază de un sistem de schimbare a bateriilor. Cu această alternativă la infrastructura tradițională de încărcare, vehiculul poate fi utilizat non-stop.