Penta Squad este un startup din Bacău format din Mihai Candet, programator și grafician, Marian Mocanu, programator specialist în limbaje de programare, Andrei Dănilă, programator, Ștefana Savin, responsabilă relații clienți și comunitate, Florin Ficău, fost trader (făcea tranzacții cu monede virtuale), Răzvan Prodan, economist și responsabil SEO și promovare online, Bogdan Costraș, asistent manager, scrie desteptarea.ro.

Firma, care dezvoltă produse software, de web design, inteligență artificială și sisteme automatizate, a devoltat și o monedă virtuală. ”Prin martie ne-am gândit să facem un proiect pe termen lung, pe mulți ani, și să fie la nivel internațional. Și cum noi în trecut lucram cu monede virtuale, ne-am propus să facem și noi una, să vedem cum merge. În timp ce dezvoltam proiectul ne-am dat seama că nu e chiar așa cum am crezut noi la început”, spune Mihai Candet, citat de publicația din Bacău.

Potrivit acestuia, bahiti există pe piață într-un stoc de 2 milioane de monede, o monedă valorând acum circa 9 cenți americani. ”Bahiti circulă în toată lumea iar cei mai mulți utilizatori sunt din zona Asia. Sigur, nu ne-am oprit aici. Pentru că nu toată lumea are acces la echipamente speciale, ne-am gândit să scoatem un fel de acțiuni, strict pentru monedă. În acest sens am făcut un parteneriat cu Etherum (127 de dolari), care este a doua cea mai puternică monedă din lume, după bitcoin (peste 4.000 de dolari), și care au apreciat ceea ce vrem să facem. Practic împreună am făcut o monedă exclusivă cu un stoc foarte mic, 300.000. Este o chestie prin care noi urmărim să atragem investitori”, mai spune Mihai.

Citiți mai multe pe desteptarea.ro.