MoneyGram Internațional va folosi, într-un program pilot, moneda digitală XRP în încercarea de a reduce costurile și timpul de realizare a transferurilor. Un reprezentant al companiei din Dallas a precizat că utilizarea protocolului dezvoltat de către Ripple va fi utilizat, deocamdată, doar la nivel intern, scrie wall-street.ro.

Software-ul creat de către startup-ul Ripple este folosit de peste 100 de bănci, printre care se remarcă nume mari precum UBS, UniCredit sau Banco Santander. CEO-ul companiei a precizat într-un tweet postat luna aceasta ca trei dintre cele mai mari cinci companii de transfer de bani vor începe să folosească XRP în acest an.

Tehnologia Blockchain din spatele monedei Ripple are o capacitate de 100 de miliarde de monede (XRP), diferența față de criptomonedele Bitcoin fiind reprezentată de faptul că acestea sunt “pre-minate”, compania care a elaborat tehnologia eliberându-le pe piață în funcție de dorința acesteia.

În momentul redactării acestei știri, pe piață se află peste 38, 739 miliarde de monede(XRP) a căror valoare totală este de peste 86.547 miliarde de dolari. Compania, care deține 61% din criptomonede, poate pune în circulație până la 1 miliard de noi unități lunar. Valoarea actuală a unei unități este de 2,23$ și a înregistrat o creștere de peste 14,96%.

Un interviu cu CEO-ul Ripple puteți găsi mai jos.