În fruntea gamei se află noul motorola razr 40 ultra, cu un design modern și ultra-compact, fiind cel mai subțire smartphone cu clapetă din industrie. Dispozitivul include procesorul mobil Snapdragon 8+ Gen 1, o baterie durabilă și cel mai mare ecran extern care există pe un telefon pliabil.

Cu noul razr, utilizatorii pot așeza dispozitivul în multiple unghiuri datorită tehnologiei Flex View, care oferă noi modalități de interacțiune și creare de conținut. Poti așeza dispozitivul într-un unghi potrivit pentru a vizualiza conținutul preferat, pentru a efectua apeluri video și multe altele. Mai mult, dispozitivul poate fi utilizat ca un trepied pentru a surprinde imagini și videoclipuri impresionante cu înregistrare hands-free, beneficiind de camerele de înaltă calitate, urmărirea feței AI și previzualizări pe ecranul extern mare.

Când este pliat, utilizatorii pot surprinde imagini perfecte utilizând funcția de captură prin gesturi și prin detectarea automată a zâmbetului. De asemenea, datorită funcției Flex View și a camerelor de înaltă calitate, utilizatorii pot surprinde diferite ipostaze în patru fotografii perfect sincronizate, toate declanșate printr-un simplu gest cu palma deschisă.

Pe lângă oferierea de noi posibilități pentru crearea de conținut, Motorola a îmbunătățit și interactiunile posibile cu ecranul extern. Răspunsul la mesaje, obținerea indicațiilor și menținerea la curent cu noutățile nu a fost niciodată mai ușoară datorită caracteristicilor unice, inclusiv:

  • Panouri: Panourile personalizate permit utilizatorilor să prioritizeze ceea ce contează. Printr-o singură glisare în stânga sau în dreapta pot fi accesate cu ușurință jocuri, Google News, vremea, contactele, Spotify și se pot vizualiza notificările dintr-o privire. În plus, panoul de aplicații oferă acces la aproape orice aplicație, precum Google Maps sau Google Wallet, direct de pe ecranul extern.
  • Personalizare: Utilizatorii pot alege dintr-o gamă de designuri de fundal colorate și o varietate de stiluri de ceas Moto. Panourile de pe ecranul principal pot fi personalizate astfel încât să se potrivească preferințelor fiecărui utilizator razr în mod unic.
  • Gaming: Utilizatorii pot alege dintre mai multe jocuri captivante de la Motorola și GameSnacks, care funcționează perfect pe ecranul extern, fie că aleg să descopere aventurile din ținuturile misterioase în Golf Adventures, Tiger Run sau Marble Mayhem.
  • Panou dedicat Spotify: Utilizatorii Spotify pot controla redarea muzicii de pe ecranul extern al dispozitivului. Fără a fi nevoie să deschidă dispozitivul, aceștia pot atinge ecranul pentru a continua redarea conținutului media sau pentru a începe o nouă redare.

Utilizatorii se pot bucura de toate aceste funcții pe un ecran extern pOLED de 3,6 inci, cu o rată de reîmprospătare de până la 144Hz, astfel încât navigarea online să fie cât mai fluidă. Utilizatorii pot deschide dispozitivul în modul Flex View pentru a viziona conținutul lor preferat cu cea mai mare rezoluție din clasa6 sa dar și pentru a experimenta un miliard de nuanțe de culori autentice.

Sistem de camere versatil: ideal pentru crearea de conținut

Noul razr 40 ultra a fost conceput pentru a răspunde nevoilor creatorilor conținut și include o cameră principală de 12MP, care utilizează tehnologia Instant Dual Pixel PDAF pentru performanțe mai rapide, indiferent de condițiile de lumină. Utilizatorii vor putea surprinde fotografii cu fundaluri difuze datorită diafragmei largi f/1.5, care permite o mai mare captare a luminii, iar tehnologia OIS elimină mișcările nedorite, astfel încât fotografiile să fie cât se poate de clare. Cu ajutorul display-ului extern, utilizatorii pot accesa în continuare camera principală pentru selfie-uri sau pentru vizualizarea conținutului în timp real. Mai mult, utilizatorii pot deschide razr 40 ultra pentru a utiliza camera de 32MP sau pentru a-și putea lăsa mâinile libere prin plierea telefonului în poziția ideală. În completarea camerelor, se află o lentilă ultrawide de 13MP + macro, care permite realizarea de fotografii cu un unghi larg, încadrând de 3 ori mai mult decât o lentilă standard.

Cu noul razr 40 ultra, motorola oferă utilizatorilor un produs iconic, care trezeste nostalgie, inspirat de modelul original RAZR V3, cu un design modern și flexibil. Închis, telefonul se pliază complet, astfel că marginile superioare și inferioare sunt perfect aliniate. Deschiderea dezvăluie un display pOLED complet, fără urme de pliabilitate, ultra-neted și extrem de elegant.

Comparativ cu alte dispozitive pliabile de pe piață, razr 40 ultra este cel mai subțire device atunci când este închis. Sistemul de balama în formă de lacrimă de pe noul razr, alături de sticla ultra subțire, face ca ecranul pliabil să fie aproape fără urme, oferind o senzație de utilizare netedă.

Designul iconic al razr 40 ultra prezintă o combinație reușită între sticla cu finisaj mat și pielea vegană de pe partea din spate. Motorola aduce opțiuni îndrăznețe de culori pe noul razr 40 ultra, inclusiv Pantone Colour of the Year 20233, Viva Magenta, o nuanță dedicată pentru dispozitivele Motorola. Alte culori disponibile sunt Infinite Black și Glacier Blue.

razr 40 ultra oferă o experiență audio multidimensională îmbunătățită datorită Dolby Atmos, care scoate în evidență mai multă adâncime, claritate și detalii din orice conținut media. În plus, noua funcție Spatial Sound de la Moto face ca sunetul să fie mai captivant și reușește să umple spațiul din jurul utilizatorului.

Pentru a completa puterea audio a noului device, motorola razr 40 ultra este echipat cu procesorul Snapdragon 8+ Gen 1, care alimentează toate funcțiile dispozitivului, oferind în același timp îmbunătățiri de performanță, precum inteligența artificială avansată, refresh rate-uri, conexiuni 5G și camera cu aspect profesional integrate. De asemenea, Motorola a inclus o baterie cu autonomie mai mare decât generațiile anterioare, alături de încărcare TurboPower de 30W ultrarapidă și încărcare wireless.4,5

Întrucât utilizatorii de razr caută o experiență echilibrată, motorola introduce și motorola razr 40. Dispozitivul a fost creat pentru trendsetterii și influencerii care doresc să se evidențieze, dar și pentru adepții minimalismului digital. razr 40 prezintă același display intern incredibil de neted, balama în formă de lacrimă și factorul de formă iconic similar lui razr 40 ultra. Cea mai notabilă diferență a noului razr 40 este display-ul extern mai mic, care menține însă toate caracteristicile așteptate de la un smartphone de clasă superioară.

Noul motorola razr 40 va fi disponibil în România începând cu luna iulie, la un pret recomandat de 3999,90 lei, in magazinele Altex, eMAG, Orange și Digi. În același timp, motorola razr 40 va beneficia de o campanie specială de precomandă, cu dată de incepere pe 1 iulie 2023, în care clienții ce aleg să precomande acest model beneficiaza de un voucher de reducere de 1,000 de lei.

Noul razr 40 vine cu un aspect distinct și elegant, combinând sticla Gorilla Glass și pielea vegană premium. Este moale la atingere și vine în culori moderne create în parteneriat cu Pantone, precum: Sage Green, o nuanță contemporană de verde, Vanilla Cream, un clasic alb-crem și Summer Lilac, o nuanță mistică de mov.

motorola razr 40 dispune de senzori cu cea mai mare rezoluție dintre toate dispozitivele pliabile Motorola, atât pentru sistemul de cameră frontală, cât și pentru cel principal. Utilizatorii pot realiza fotografii și selfie-uri clare chiar și în condiții de lumină slabă mulțumită camerei principale de 64 MP și stabilizării optice a imaginii (OIS). În plus, pot realiza fotografii panoramice uimitoare sau planuri extrem de detaliate cu obiectivul Ultrawide + Macro Vision de 13 MP, iar cu camera frontală de 32 MP pot face selfie-uri și efectua apeluri video de înaltă calitate.

Noile dispozitive razr rulează pe Android 13 și vin cu experiențe unice oferite de Motorola, inclusiv gesturi simple, setări personalizate pentru divertisment și capacitatea de a adapta conținutul în funcție de stilul fiecărui utilizator. În plus, ambele dispozitive oferă o suită extinsă de funcții de securitate, inclusiv ThinkShield, Moto Secure și Moto KeySafe.