Motorola anunță trei noi dispozitive ce încorporează sisteme avansate de cameră, procesare ultra-rapidă, autonomie a bateriei de lungă durată și viteză 5G de generație următoare, toate acestea la un preț accesibil.

Noile telefoane din familia motorola edge depășesc generația anterioară în aproape fiecare categorie, aducând procesoare mai puternice, o cameră principală cu o rezoluție de top și primul zoom periscop, care apropie utilizatorul de 50 de ori mai mult de subiectul fotografiei. În plus, un alt beneficiu îl constituie rata de refresh a ecranului, încărcarea mai rapidă a bateriei și experiențele extinse oferite de platforma Ready For. Aceste specificații de top sunt livrate la un preț accesibil.

Camere Motorola edge 20

motorola edge 20 este dispozitivul ce oferă o experiență de fotografiere mult îmbunătățită, cu o cameră principală de 108MP și unul dintre cei mai mari senzori ai camerei de până acum, dispunând de un format optic de 1/1,5 cm. Dispozitivul este echipat cu tehnologia Ultra Pixel, senzor care este de 9 ori mai sensibil la lumină pentru a putea surprinde fotografii incredibil de clare, în toate condițiile de luminozitate.

De asemenea, obiectivul cu unghi ultra-wide, cu Macro Vision încorporat, permite utilizatorului să surprindă un cadru de 4 ori mai cuprinzător, astfel încât peisajele să fie redate în toată măreția. În plus, Macro Vision facilitează apropierea de 5 ori mai mult de subiect pentru close-up-uri extreme, la aproape 3 cm distanță, astfel încât fotografierea în detaliu să devină mult mai simplă pentru creatorii de conținut din zona de food, arte și travel.

A treia cameră este primul teleobiectiv periscop încorporat pe un dispozitiv Motorola, o funcționalitate rar întâlnită în această categorie de preț, care orientează lumina la 90 de grade pentru o claritate superioară a imaginii de la o distanță de 5 ori mai mare. În plus, a fost introdusă opțiunea 50x Super Zoom, care facilitează captarea detaliilor de la distanțe incredibile, dar și posibilitatea înregistrării clipurilor video la o rezoluție incredibilă de 8K, o premieră pentru un smartphone Motorola.

motorola edge 20 este unul dintre cele mai subțiri smartphone-uri 5G de pe piață, cu o dimensiune de doar 6,99 mm, fiind perfect pentru utilizatorii care apreciază un design modern și minimalist. Acest dispozitiv are o cameră principală de 108MP, la fel ca motorola edge 20 pro, cu un obiectiv ultra-wide și lentile macro, plus un teleobiectiv 30X Super Zoom pentru a surprinde imagini complexe. Conținutul creat poate fi vizualizat pe ecranul mare de 6,7”, iar experiența de vizionare este îmbunătățită datorită ratei de refresh de 144Hz.

motorola edge 20 este echipat cu un procesor Qualcomm puternic și eficient, cu o grafică și o procesare cu până la 55% mai rapide, comparativ cu prima generație motorola edge. Procesorul ultra-rapid Qualcomm Snapdragon 778G acceptă Wi-Fi 6 și este conceput special pentru telefoane 5G. Cu până la 128 GB spațiu de stocare încorporat, dispozitivul pune la dispoziție mai mult spațiu pentru fotografii, filme, jocuri și muzică. Mai mult, oferă 8 GB de memorie de ultimă generație pentru ca aplicațiile și informațiile utilizatorilor să ruleze fără probleme3. Bateria de 4000 mAh permite o utilizare de peste o zi și dacă este nevoie de o încărcare rapidă, TurboPower 30 oferă 8 ore de putere a telefonului în doar 10 minute de încărcare.

Specificații Motorola edge 20 pro

Din ce în ce mai mulți utilizatori își folosesc smartphone-urile ca sursă principală pentru vizionarea de conținut video, de la emisiuni până la clipuri și filme, motiv pentru care motorola edge 20 pro propune un ecran mare de 6,7 "Max Vision cu tehnologie OLED pentru o experiență de vizualizare clară. Acest ecran oferă un afișaj de 10 biți, ce asigură un spațiu de culoare de DCI-P3 și îndeplinește standardele HDR10 +. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot vedea peste un miliard de nuanțe și culori superbe, redate într-un mod cât mai viu, luminos și realist pe ecran.

Pentru prima dată, un telefon Motorola are o rată de refresh a ecranului de 144Hz, care îi ajută pe utilizatorii care urmăresc conținut dinamic, cum ar fi jocurile sau videoclipurile pline de acțiune, să beneficieze de o experiență remarcabilă, mult îmbunătățită, ce este cu 140% mai rapidă față de standardul industriei, unde majoritatea telefoanelor au o rata de refresh de 60Hz, dar și cu 60% mai rapid față de prima generație motorola edge, ce a fost lansată în 2020.

motorola edge 20 pro este cel mai recent dispozitiv din portofoliul Motorola care este echipat cu tehnologia 5G și le oferă utilizatorilor următoarea generație de viteză, Wi-Fi 6. Procesorul ultra-rapid Qualcomm Snapdragon 870 asigură toată puterea de care utilizatorii au nevoie. Cu 256 GB spațiu de stocare încorporat, aceștia se pot bucura de mai mult spațiu pentru fotografiile, filmele, jocurile și muzica lor preferată. Mai mult decât atât, telefonul beneficiază de 12 GB de memorie de ultimă generație, pentru ca aplicațiile și informațiile utilizatorilor să ruleze fără probleme3.

În cele din urmă, pe parte de autonomie, motorola edge 20 pro oferă peste 30 de ore de conectivitate 5G fără a fi nevoie ca dispozitivul să fie încărcat. Și pentru toți cei care au nevoie de o încărcare rapidă, TurboPower 30 oferă 9 ore de putere a telefonului în doar 10 minute de încărcare.

Motorola edge 20 Lite

motorola edge 20 lite oferă viteze 5G care ne mută în sfera gigabiților pe secundă, dar și un sistem avansat de camere, totul la cel mai competitiv preț. Cu ajutorul senzorului principal de 108MP pot fi realizate fotografii incredibil de clare, iar creativitatea poate fi dusă la un alt nivel, folosind funcțiile ultra-wide și Macro Vision ale camerei. Experiența de consum de divertisment este îmbogățită de ecranul uimitor OLED de 6,7”, de care beneficiază și celelalte telefoane din serie lansate.

motorola edge 20 lite oferă un chipset MediaTek eficient din punct de vedere energetic. Cu ajutorul celor 8 GB de memorie, utilizatorii pot jongla între aplicații fără efort, menținând totul funcțional în fundal. Bateria de 5000 mAh este una dintre cele mai mari de pe piața pentru telefoanele echipate 5G și oferă două zile de utilizare4, doar cu o singură încărcare, astfel încât consumatorii se pot conecta la viteze super rapide în mișcare, fără a fi nevoiți să reîncarce telefonul. Iar TurboPower 30 oferă o durată de viață de o zi a bateriei, cu doar 10 minute de încărcare.

Motorola edge 20 pro, edge 20 și edge 20 lite vor primi cel puțin 2 actualizări majore ale sistemului de operare Android și actualizări bilunare, timp de 2 ani. Aceste dispozitive sunt protejate de ThinkShield pentru mobil, care oferă o protecție suplimentară de securitate. Funcțiile esențiale pot fi, de asemenea, actualizate prin Playstore. Utilizatorii se pot aștepta la asistență continuă pentru funcțiile software, cum ar fi noile experiențe, precum: MyUX, noile funcții ale camerei și noua extensie, platforma Ready For, toate acestea în funcție de compatibilitatea hardware-ului10.

Disponibilitate și prețuri

motorola edge 20 pro va fi disponibil în Europa, în următoarele săptămâni, în trei versiuni de culoare: midnight blue, iridescent white and blue vegan leather, la prețul recomandat de 699,99 euro;

motorola edge 20 va fi disponibil în trei versiuni de culoare: frosted grey, frosted white, frosted emerald, la prețul recomandat de 499,99 euro

motorola edge 20 lite va fi disponibil în 2 culori: electric graphite și lagoon green, la prețul recomandat de 349,99 euro.