Ascultă acest interviu în avanpremieră în cadrul podcastului Startup Mashup produs de către start-up.ro.

Te poți abona pe orice platformă de streaming preferi pentru a fi primul care ascultă interviurile noastre.


Motum este o aplicație creată de o echipă de tineri din România prin care poți să vezi traseul tău în oraș - spre muncă sau spre facultate - și ți se oferă variante alternative de transport. Pentru faptul că folosești altceva decât mașina personală primești beneficii și reduceri de la branduri.

Motum a început relativ întâmplător, cu o temă la un concurs de Smart Mobility la care au participat o parte dintre cofondatori.

„Am venit cu o soluție simplă, ușor de adoptat și care să fie scalabilă”, își amintește Daniel Mănăsescu începuturile Motum. Astăzi Motum este un companion care te învață cum să circuli mai sustenabil.

Ce face Motum astăzi?

Astăzi Motum este un ghid, un partener prin care poți să-ți descoperi drumul în oraș.

„Ai posibilitatea de a căuta o destinație și îți dăm trei variante de transport. Ori mergi pe jos, bicicletă sau trotinetă, dar și transport public. Vezi cât dioxid de carbon salvezi pentru fiecare alternativă. La finalul călătoriei primești puncte corespunzătoare reducerii amprentei de carbon”, explică Alexandra Voinea, cofondatoare Motum și participantă la tabăra Startup Elites, organizată de start-up.ro.

Citeșt continuarea acestui material pe Green Start-Up, platforma de unde afli prima oară de afacerile sustenabile ale României.