Compania din Taiwan este cunoscută mai ales pentru produsele sale destinate gamingului, însă pe 3 septembrie a dezvăluit o nouă serie de laptop-uri de business pentru cei care lucrează remote. Aceasta include laptop-uri Summit E și Summit B, dispozitive de 14 și 15 inci, dar și un convertibil de 13 inci intitulat E13 Flip.

Șașiul este din aluminiu, marginile ecranului sunt mici și aspectul este unul premium, însă compania nu a dat detalii despre preț. Noile laptop-uri sunt dotate cu procesoarele din generația 11-a Tiger Lake de la Intel și vor suporta Thunderbolt 4.

PC-urile din seria E par a se adresa în primul rând creatorilor de conținut deoarece au și placă video dedicată de la Nvidia GTX 1650Ti Max-Q design, iar ecranele 1080p sunt sensibile la atingere și acoperă 72% din spațiul de culoare NTSC sau 100% din cel Adobe RGB.

Vezi și REVIEW MSI Creator 17 - laptopul cu un ecran nemaiîntâlnit

Ambele modele vor avea două porturi Thunderbolt 4, cititor de carduri microSD și un jack pentru căști. E15 are două porturi USB 3.2 și unul HDMI, iar E13 va avea un singur port USB 3.2. Acestea suportă recunoașterea facilă și au senzor de amprentă, dar și cipuri de securitrate TPM 2.0.

Modelele din seria Summit B au display-uri 1080p ce acoperă aproape 100% din gamutul sRGB sau 45% din cel NTSC. Ambele au Thunderbolt 4, două porturi USB 3.2, un HDMI port, cititor de carduri microSD și o mufă de căști.

Modelul E13 Flip este unul convertibil, ce ar putea fi folosit și drept tabletă, însă nu am primit mai multe detalii de atât, decât că va fi lansat până la finalul anului. Prestige 14 Evo este certificat Intel Evo, va avea Wi-Fi 6, se va deschide aproape instant, iar autonomia bateriei s-ar întinde pe mai bine de 12 ore și 15 minute de încărcare ți-ar asigura 1,5 ore de funcționare.