Printre cele mai recente lansări se numără dispozitive inteligente, precum noile PC-uri ThinkPad, IdeaPad și IdeaCentre și noile smartphone-uri de la Motorola, precum noua gamă moto g7 și moto z3 cu 5G Moto Mod, primul smartphone din lume ce poate face upgrade la 5G. La rândul său, Lenovo Data Center Group a dezvăluit noul server ThinkSystem SE350 edge, care face parte din familia de oferte viitoare, alături de noile IoT și soluții de edge computing.

Printre dispozitivele inteligente prezentate de Lenovo la MWC se numără:

Tehnologie pentru companii

Lenovo a lansat cele mai noi modele din portofoliul ThinkPad: T490s, T490, T590, X390 și X390 Yoga. Cu peste 140 de milioane de unități comercializate până în momentul de față, modelele ThinkPad au pus întotdeauna accentul pe design și tehnologie, consolidarea încrederii utilizatorului final prin securitate și durabilitate de cel mai înalt nivel și asigurarea unei experiențe mobile premium.

ThinkShield cu funcționalități precum ThinkPad PrivacyGuard cu PrivacyAlert și securitate fizică pentru webcam, ThinkShutter, disponibile pe majoritatea modelelor. De asemenea, noul display FHD de 400 niți cu consum redus de energie pe modelele T490s și T490 și procesoare Intel Core de generația a 8-a.

Lenovo a introdus de asemenea laptopurile Lenovo 14w cu Windows 10 și Lenovo 14e Chromebook menite să crească productivitatea angajaților care interacționează direct cu clienții.

Aceștia sunt contribuitori majori în industrii importante, precum retail, ospitalitate, turism și producție, însă sunt adesea lăsați deoparte când vine vorba despre alocarea computerelor de serviciu.

Lenovo a anunțat noul display mobil ThinkVision M14 și căștile X1 ANC pentru a maximiza flexibilitatea colaborării în echipele care lucrează la distanță. Modelul M14 le permite lucrătorilor mobili să maximizeze spațiul de vizualizare pe ecran și facilitează partajarea de conținut în deplasare, în timp ce căștile X1 ANC au fost modernizate cu tehnologia profesională Dolby, pentru a oferi capabilitate audio în timpul comunicațiilor și comenzilor de voce.

Lenovo Tab V7 – dispozitiv ultraportabil tabletă și smartphone all-in-one

Utilizatorii aflați în mișcare se pot bucura acum de posibilitățile oferite de ambele tipuri de dispozitive cu noul Lenovo Tab V7 ultraportabil.

Acesta combină beneficiile unei tablete cu sistem Android, printre care durată de viață a bateriei pe toată durata zilei, sunet de foarte bună calitate și un display masiv de 6,9 inci IPS Full HD, cu avantajele unui smartphone care îi permite utilizatorului să efectueze apeluri, să trimită mesaje text și să utilizeze date oriunde – totul la un preț accesibil.

Noi culori și design pentru desktop-uri

Chiar înainte de sosirea primăverii, Lenovo dezvăluie o gamă cu un suflu nou de PC-uri IdeaPad și IdeaCentre de larg consum cu sistem de operare Windows, care le oferă studenților, tinerilor profesioniști și familiilor mai multe variante de design și o mai mare valoare pentru activitățile zilnice și conectivitate, fără să le afecteze bugetul.

Disponibil în varianta de 14 și respectiv 15 inci și prevăzut cu carcasă integral din aluminiu, noul laptop ultrasubțire IdeaPad S540 oferă caracteristici îmbunătățite de performanță, portabilitate și autonomie a bateriei – permițându-le utilizatorilor să realizeze mai multe sarcini în deplasare.

Alimentate cu procesor Intel Core i7 de generația a 8-a cu GPU NVIDIA GeForce MX250 sau opțiunea unui procesor mobil până la AMD Ryzen 7 3700U cu grafică Radeon RX Vega 10, IdeaPad S540 are o putere mai mult decât suficientă pentru vizionarea filmelor, procesarea de documente scrise și efectuarea de cumpărături online.

De asemenea, noul model oferă o autonomie a bateriei de până la 12 ore și tehnologia RapidCharge, care permite utilizarea timp de până la 2 ore cu o încărcare de aproximativ 15 minute.

Disponibil în trei variante cromatice, Abyss Blue, Copper și Mineral Grey, IdeaPad S540 are marginile mai subțiri decât modelele precedente și un display opțional strălucitor IPS Full HD.

Alături de sistemul de boxe conceput special de Dolby Audio, IdeaPad S540 asigură un sunet clar și tare de înaltă calitate. Când nu utilizează camera, utilizatorul are posibilitatea de a trage apărătoarea de protecție integrată TrueBlock peste webcam, pentru mai multă intimitate.

Fratele mai mic al lui IdeaPad S540 este noul IdeaPad S340, care se mândrește cu un profil mai subțire și mai ușor decât înainte, patru variante cromatice și dimensiuni de 14 și 15 inci. Cu o putere mai mare decât modelele anterioare, acest laptop ultrasubțire este prevăzut cu cel mai recent procesor Intel Core i7-8565U de generația a 8-a cu GPU NVIDIA GeForce MX250 sau opțiunea de procesor mobil până la AMD Ryzen 7 3700U cu placă grafică Radeon RX Vega10.

Noul laptop convertibil 2-in-1 IdeaPad C340 este o rudă apropiată a laptopurilor ultrasubțiri IdeaPad S540 și S340. Bateria are o autonomie de până la 8 ore și este prevăzută cu tehnologia RapidCharge.

Suportul Active Pen este prezent pe anumite modele, permițându-i utilizatorului să schițeze sau să scrie de oriunde. Opțional, este prevăzut și un cititor de amprente integrat pentru o autentificare rapidă și facilă la PC. De asemenea, disponibil în dimensiunile de 14 și 15 inci, IdeaPad C340 se poate transforma rapid dintr-un laptop (folosit pentru a scrie emailuri mai lungi și tabele în excel) într-o tabletă dedicată vizualizării de clipuri video în timpul navetei zilnice.

Noul desktop all-in-one IdeaCentre AIO A340 completează acum noua familie de PC-uri. Conceput pentru a se potrivi perfect în aproape orice locuință sau spațiu de lucru modern, noul IdeaCentre vine în două variante cromatice elegante, Business Black sau Foggy White și dispune de un display Full HD de 22 sau 24 inci și margini mai subțiri decât modelele anterioare.

IdeaCentre AIO A340 oferă un procesor ce poate merge până la Intel Core i5-8400T, cu AMD Radeon 530 sau placă grafică integrată, dar și opțiunea unui procesor până la AMD A9-9425 generația a 7-a cu placă grafică Radeon R5 pentru activitățile profesionale sau de zi cu zi, precum navigare pe internet, primire/trimitere de mesaje email, editare foto și multe altele.

Oricare dintre noile modele IdeaPad sau IdeaCentre poate fi asortat cu noile căști Yoga ANC concepute pentru divertisment imersiv sau productivitate în condiții de maximă concentrare. Sunt prevăzute cu microfoane hibrid ANC (active noise cancellation) și ENC (environmental noise cancellation), cu asistență vocală și drivere Dolby care pot filtra inteligent zgomotul de fundal în timpul apelurilor.