Bucharest International Space Apps Challenge 2020, hackathonul care vizează crearea de aplicații care să aibă implicații atât pe Pământ, cât și în spațiu, are loc virtual în acest an, iar tema este Take Action – organizatorii vor să ne reamintească faptul că putem influența lumea și putem crea soluții de impact chiar din siguranța și confortul propriilor case.

Competiția NASA Space Apps Challenge se adresează oricărui programator, om de știință, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința care se poate implica în rezolvarea provocărilor propuse de NASA.

La ediția din acest an, organizată online, sunt invitați pasionații de tehnologie, programatorii, creativii, persoanele cu spirit antreprenorial și toți cei care, prin soluțiile ingenioase propuse, pot contribui la noi descoperiri științifice care să ajute la îmbunătățirea vieții pe Pământ.

Doritorii pot completa aplicația de înscriere deja disponibilă pe paginile orașelor București, Cluj Napoca. În România, evenimentul se organizează independent și în alte orașe. Categoriile tematice principale sunt: Observă, Informează, Susține, Creează, Confruntă, Conectează.

Paginile dedicate pot fi identificate aici.

Temele pentru ediția din acest an a NASA Space Apps Challenge vor fi anunțate în luna septembrie, spun organizatorii, însă puteți să vă rezervați deja un loc online dacă sunteți interesați de acest eveniment.

SpaceApps este un program de incubare al NASA organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume. În cadrul ediției din 2018 au fost peste 18.000 de participanți din 75 de țări și 200 de orașe. La ediția din 2019, în București au fost 115 persoane (16 echipe). Puteți afla detalii despre ediția de anul trecut din România a NASA Space Apps Challenge de aici.

Conceptul Space Apps mizează pe colaborare, creativitate și gândire critică, stimulează interesul pentru știința și explorarea spațiului și a Pământului și încurajează creșterea și diversitatea în rândul următoarei generații de oameni de știință, tehnologi, designeri și ingineri. Space Apps este administrat de Divizia de Științe a Pământului, Direcția Misiunii Științifice, la sediul NASA din Washington, DC.