Americanii de la Amazon și-au lansat serviciul de video-on-demand în peste 200 de țări și teritorii. Printre ele, și România, unde concurentul Netflix, cel mai mare serviciu de streaming online din lume, este deja disponibil de la începutul acestui an.

amazon-prime

La noi, prețul unui abonament pentru Prime Video este de 2,99 euro/lună în primele șase luni (este o ofertă specială de lansare a serviciului, iar prețul este redus la jumătate de la 5,99 euro/lună), iar abonații se pot bucura de filme în orice moment prin aplicația Amazon Prime Video disponibilă pe telefoanele și tabletele cu Android și iOS, pe tabletele Fire (sub brandul Amazon), pe smart TV-uri LG și Samsung, sau online pe www.PrimeVideo.com.

Interesant este faptul că filmele și serialele preferate pot fi descărcate și pentru a fi vizionate offline (în mașină, autocar, avion sau pe pârtie - că tot e de sezon), fără costuri adiționale.  În plus, utilizatorii au opțiunea de a alege nivelul traficului de net pe care sunt dispuși să îl consume pe filme, având la dispoziție setări pentru calitatea streaming-ului - Good, Better, Best – iar sistemele de machine learning ale Amazon Prime Video sunt în stare să aleagă cele mai bune configurații pentru clienți pe baza gadgeturilor pe care le folosesc, a locului de unde vor să vizioneze filmele și a furnizorului de internet.

Pentru că tot urmează câteva zile libere, salutăm decizia Amazon și abia așteptăm să vedem noi episoade ale serialului The Man in the High Castle. Pe listă mai sunt Goliath, The Grand Tour (potrivit IMDb, cel mai bine cotat show TV, realizat de fosta echipă Top Gear), Transparent, Mozart in the Jungle. Doritorii se pot testa serviciul în mod gratuit timp de o săptămână.