Tranzacțiile online sunt cea mai simplă metodă prin care poți să plătești astăzi. Nu mai ai nevoie să ții cash după tine, tranzacțiile de obicei sunt securizate cu protocoale foarte serioase, dar uneori hackerii încearcă să te păcălească.
Uneori aceștia încearcă să copieze site-uri legitime, să vândă produse care nu există, să nu ți le mai livreze niciodată. Cu un singur scop: să-ți ia banii de pe card acum și poate în viitor.
În acest episod, pentru a explica mai multe, am vorbit cu Bogdan “Bob” Botezatu, specialist Bitdefender, care-ți va oferi sfaturi despre cum să te protejezi mai bine. Poți să vezi lucrurile în video-ul de mai sus.
De ce să instalezi un produs de securitate?
“Cred că în primul rând cea mai des întâlnită metodă de furat banii e phishing-ul. Rămâne încă una dintre cele mai importante infracțiuni care țintesc instituții financiare sau chiar utilizatorii obișnuiți. De exemplu, în perioada Sărbătorilor, când oamenii cumpără foarte, foarte mult de pe Internet, hackerii încep să creeze site-uri false, magazine online cu un portofoliu impresionant de produse, dar produse care nu există decât în listările respective. Oamenii vin atrași de prețurile extrem de bune pe care site-ul respectiv le afișează și vor încerca, bineînțeles, să cumpere un telefon, un gadget pentru a-l face cadou familiei sau prietenilor.”, a declarat specialistul Bitdefender.
“Recomandarea normală ar fi să instalăm o soluție de securitate pentru că soluțiile de securitate țin pasul cu site-urile false, le pot identifica și bloca în mod proactiv, înainte ca noi să ne introducem datele de card.”, mai spune Bogdan Botezatu.
Fraudele online sunt în creștere, însă protecția avansată împotriva atacurilor de tip phishing menține cu ușurință pericolele la distanță. Bitdefender 2020 detectează și blochează site-urile care par a fi sigure, dar sustrag informații financiare, cum ar fi parolele sau numerele cardurilor de credit.
Produse care conțin funcția Anti-Phishing sunt Bitdefender BOX, Bitdefender Premium Security 2020, Bitdefender Family Pack 2020, Bitdefender Total Security 2020, Bitdefender Internet Security 2020, Bitdefender Antivirus For Mac, Bitdefender Antivirus Plus 2020
Bitdefender Mobile Security for Android și Bitdefender Mobile Security for iOS includ funcția Web Protection, care îi protejează pe utilizatori de linkuri periculoase (inclusiv de cele cu phishing).
Episoadele anterioare din seria #NOHACK
- Cum îți ții copilul în siguranță pe internet
- Imixtiunile din alegeri, un pericol iminent
- Podcast #NOHACK - amenințările cele mai recente de pe internet
- De ce este phishing-ul periculos și-ți poate compromite portofelul
- Cum ar arăta lumea fără acces la tehnologie
- Podcast #NOHACK - ce specific are fiecare sistem de operare
- Cum să te protejezi pe un dispozitiv cu iOS și de ce nu ești mereu sigur
- Cum te protejezi chiar și atunci când ai o soluție de securitate.
-
De ce trebuie să ai soluție de securitate chiar și când ești prevăzător
- Cum să-ți protejezi părinții pe Internet
- Cum îți protejezi IMM-ul de atacuri informatice