Astfel, începând cu 21 iulie, companiile interesate pot achiziționa abonamentele 4mind pe platforma Up-achizitii.ro, la prețul special de 9 Ron/lună per angajat, iar fiecare angajat va beneficia de 4 sesiuni de psihoterapie și coaching anuale cu ajutorul unei rețele de specialiști cu acoperire națională, acces 24/7 la asistentul virtual de wellbeing Serena, precum și articole, exerciții, activități și webinarii periodice de wellbeing.

Prin intermediul acestui parteneriat, Up România completează gama soluțiilor eficiente, personalizate și inovatoare pentru companii, disponibile prin platforma Up-achizitii.ro, cu beneficii extrasalariale de sănătate emoțională.

Conform raportului Comisiei Europene, Health at a Glance, unul din șase europeni se confruntă cu o boală mintală într-un an dar, totuși, o mare parte dintre aceștia nu urmează niciun tratament. Totodată, costurile asociate dezechilibrelor emoționale sunt extrem de mari pentru companii, impactul acestora fiind estimat doar pentru companiile din România la 1,2 miliarde de euro anual.

Fiind prima platformă online din România care pune la dispoziție companiilor posibilitatea de a oferi tuturor angajaților beneficii de sănătate emoțională sub forma unui abonament lunar, 4mind ajută la reducerea barierelor în utilizarea serviciilor de psihoterapie și consiliere și la prevenirea afecțiunilor de natură emoțională în rândul angajaților. Abonamentul 4mind este conceput pentru a oferi acces tuturor angajaților la aceleași beneficii și fiecare își poate alege metoda care i se potrivește cel mai bine.

“Specialiștii în domeniu atrag de ani buni atenția că mediul de lucru poate avea un impact semnificativ asupra sănătății psihice a fiecărei persoane. Preocuparea noastră ca furnizor de soluții și beneficii pentru piața muncii din România este de a contribui la îmbunătățirea stării de bine a angajaților, astfel încât aceștia să-și împlinească potențialul, atât la locul de muncă, cât și în viața personală. Alături de partenerii noștri de la 4Mind ne propunem să contribuim consistent la orientarea angajatorilor către soluții menite să-i ajute pe angajații lor să atingă un echilibru durabil între viața profesională și viața privată, prin cultivarea unui mod de gândire pozitiv”, a subliniat Elena Pap, Director General Up România și Director Regional în cadrul grupului Up.

“Obținerea de ajutor pentru câștigarea echilibrului emoțional este deseori stigmatizată, mai ales la locul de muncă”, spune Andreea Belenes, unul dintre fondatorii 4mind. ‘’4mind are o abordare unică care de-stigmatizează în mod eficient sănătatea mintală, punând-o la dispoziția tuturor. Acum companiile pot oferi tuturor angajaților o soluție prin care fiecare folosește resursele disponibile în ritmul propriu, în funcție de nevoi, indiferent că preferă să discute direct cu un psihoterapeut sau coach, se simt mai confortabil să apeleze la consilierea virtuală cu Serena sau, prin autoeducare, își propun să urmeze singuri exerciții și sfaturi utile pentru menținerea stării de bine.”